2015-05-08 15:27:35• hírek • Kocsis Zoltán

Két napra Szatmár lesz a román versenytánc fővárosa

Két napra, május 9-10. között Szatmárnémeti lesz a román versenytánc fővárosa. Nincs ebben a kijelentésben semmilyen túlzás, figyelembe véve, hogy az V. Szatmár Kupa országos versenyen több mint háromszáz pár vesz részt, a szövetség 11 vezetőségi tagja közül pedig nyolc tartózkodik majd a szatmári megyeszékhelyen.

„Ez nem csak egy verseny, túlzás nélkül nevezhetjük fesztiválnak különleges esztétikája, a fiatal tehetségeink támogatása és Szatmár megye népszerűsítése miatt is", jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón Adrian Stef, a rendezvényt támogató Szatmár Megyei Tanács elnöke. A szülőként is érdekelt önkormányzati vezető köszönetet mondott a szervezőknek és a szatmári tánciskolák oktatóinak munkájáért. „Nagyon fontos a gyerekek szépre, művészetre való nevelése. A tánc pedig, amely nem csak az egyik legősibb művészet, de egy kifejezésmód is, üde oázis rohanó világunk őrületében", tette hozzá Stef.

„Legyünk büszkék arra, hogy Szatmáron ilyen emberek és ilyen klubok vannak, akik minden nehézség ellenére folytatják munkájukat és mindent megtesznek azért, hogy ez a verseny magas színvonalú legyen" mondott köszönetet a versenyt szintén támogató Szatmárnémeti Városi Tanács képviseletében Maskulik Csaba tanácsos is.

Az V. Szatmár Kupa szakmai részéről Varga Ottó és Ovidiu Igna főszervezők, egyben edzők számoltak be. Ebből kiderült, hogy a versenyre eddig 302 pár jelentkezett, köztük román bajnokok és világbajnoki résztvevők is. Mezőnyben 60 pár képviseli majd Szatmárt, de jönnek táncosok Magyarországról és Szlovákiából is - mint ahogy bírók is érkeznek a két országból. A versenyen összesen 27 pontozó működik majd közre.

A verseny helyszíne ezúttal is az Ady Endre utca 13. szám alatt található Both Katalin sportterem lesz. A megmérettetés szombaton és vasárnap is reggel 9 órától kezdődik. A hivatalos megnyitó szombat délután 18 órakor lesz.

„Az előző négy évben a szövetség mindig az év legjobban szervezett eseményének választotta a Szatmár Kupát. Célunk, hogy ez ezúttal így legyen. Ezért remélem minél többen látogatnak majd ki sporterembe, emelte ki a két szakember.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: