2007-12-04 17:35:45• hírek • Szatmar.ro

Két napos konferenciát tartanak Szatmárnémetiben

 Külföldi szakemberek segítik az uniós törvények közti eligazodást.

A levegőminőség szabályozásának akciótervét mutatják be azon a két napos konferencián, amelyre német illetve cseh szakemberek is érkeztek.

A konferencia kedden délelőtt kezdődött, és szerdán is folytatódik. Céljuk, hogy az európai uniós környezetvédelmi szabályokat és törvényeket, illetve a bevezetett irányelveket ismertessék. Segítséget próbálnak nyújtani az itteni szakembereknek, ezért külföldiek közreműködésével szemléltetik a náluk már alkalmazásban lévő törvényeket.

-Olyan mérőállomások beindításáról is tanácskozunk, amelyek a levegő minőségét állapítják meg. A por, nitrogénoxid, kéndioxid, ózon, benzingőzök mennyisége is mérve lesznek. December folyamán tervezünk több mérőállomás beindítását. Kapcsolatban állunk minden olyan szervezettel, akik segíteni tudnak abban, hogy csökkentsük a város levegőjének szennyezettségét, a Közegészségügyi Hivatallal, a Polgármesteri Hivatallal, a Megyei Tanáccsal, Városi Tanáccsal, Mezőgazdasági Hivatallal, Florisal Köztisztaságért felelős Vállalattal, Mezőgazdasági Hivatallal.- mondta Stier Izabella a Környezetvédelmi Ügynökség képviselője.

A levegőminőség szabályozásának akcióterve öt évre szól, ez idő alatt kell a szennyezettség csökkentése érdekében lépéseket tenni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: