2013-03-01 15:30:51• hírek • Kocsis Zoltán

Két napon belül három robbanószert találtak a megyében

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az elmúlt két nap leforgása alatt nem kevesebb, mint három különböző robbanószert találtak civilek Szatmár megyében. Mindhárom esetben közös pont, hogy a bombák egyaránt a második világháborúból származnak.

Csütörtök délután munkások Szokondon találtak egy kézigránátot. A község ivóvízhálózatát bővítő munkálatok során akadtak a robbanószerre. Azonnal értesítették a Szatmár Megyei Rendőrség Lőfegyverek, Robbanószerek és Veszélyes Anyagok Osztályát valamint a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét.

Érdekesség, hogy Szokondon egy nappal korábban, szerdán is találtak egy robbanószert. Akkor mezőgazdasági munka közben egy 82 milliméteres aknavető lövedékére bukkantak.

Ugyancsak csütörtökön, ám 48 kilométerrel dél-nyugatra, Kegye településen egy nő éppen egy sírhalmot tisztított meg, amikor egy újabb robbanószerre bukkant. A helyszínre kiérkező szakemberek megállapították, hogy ez is a második világháborúból származik és egy 76 milliméter átmérőjű lövedékről van szó.

A szakemberek mindhárom robbanószert elszállították, hogy biztonságos körülmények közepette meg tudják semmisíteni azokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: