2012-11-01 12:51:29• hírek • Kocsis Zoltán

Idén ugyanannyit dolgoztunk, mint a magyarországiak

Noha Magyarországon a mai nap, azaz november elseje hivatalos munkaszüneti nap, még sincs okunk irigyelni a határon túli proletár társainkat - már ami a munkaszüneti napok számát illeti! Az ugyanis megegyezik a mieink számával.

Romániában az idei évben összesen nyolc olyan ünnep esett valamely hétköznapra, ami miatt nem kellett bemennünk dolgozni. Ez a szám hárommal több, mint egy évvel ezelőtt és ugyanannyi, mint amennyit jövőre pihenhetünk. Mindennek magyarázata ugye az, hogy hétvégére vagy hétköznapokra esik egyik-másik ünnep.

Magyarországon ugyanúgy nyolc munkaszüneti napnak örvendhettek a földi halandók idén. Csakhogy a határ túloldalán ismerős a hosszú hétvége fogalma - ha egy nem munkaszüneti nap beékelődik, akkor azt megkapják. Igaz, ezeket a napokat bizonyos szombatokon be kell pótolniuk - idén hat ilyen eset volt.

Ami a következő évet illeti, Romániában nyolc, Magyarországon pedig tíz munkaszüneti nap lesz.. Érdekes megjegyezni, hogy nálunk szabad lesz január elseje és másodika is, míg a határ túloldalán csak egy nap áll rendelkezésre a Szilveszter fáradalmainak kipihenésére.

Gyenge idegzetűeknek javasoljuk, az összevetést további európai uniós országokra való kiterjesztésének olvasását mellőzzék.

Az apropo.ro oldal szerint ugyanis Litvániában például évi 41 munkaszüneti nap boldogítja a munkavállalókat. Alig egy nappal többet dolgoznak Franciaországban és Finnországban. Ausztriában és Máltán 38, Görögországban 37, Nagy-Britanniában, Lengyelországban, Svédországban és Spanyolországban 36, Portugáliában, Szlovákiában, Luxemburgban és Cipruson 35, Dániában pedig 34 munkaszüneti nap van egy évben.

Ami 2012-őt illeti, Romániában három szabadnapunk lesz még: november 30., december 25. és december 26.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: