2018-04-30 11:35:52• hírek • Szatmar.ro

Két nap, két autóbusz, két műszaki meghibásodás az utakon

2018 áprilisa a buszos meghibásodások hónapja volt Szatmárnémetiben. Sajnos több eset is előfordult, amikor valamilyen műszaki hibából eredeztethető probléma miatt ki kellett állítani a forgalomból egy-egy járművet.

Első alkalommal egy olyan autóbuszról volt szó, amelyet az önkormányzat másodkézből vásárolt még tavaly decemberben. A tíz éves, BMC típusú jármű vélhetően műszaki hiba miatt kapott rövidzárlatot. A tűzoltóság igyekezete ellenére teljesen kiégett.


A második eset is hasonlóan alakult, a tüzet ugyancsak egy a motorban keletkezett rövidzárlat okozta. A jármű egyébként már 12 éve forgalomban volt, még 2006-ban vásárolták több másik busszal együtt.


A Transurban vezetősége mindezek után elrendelte, hogy a tömegközlekedési vállalat gépparkjához tartozó összes autóbuszt alapos műszaki vizsgálatnak vessék alá, hogy hasonló incidensek még egyszer ne fordulhassanak elő.


A felülvizsgálati kérelemről még április 15-én írtunk olvasóinknak. Azóta újabb buszok robbantak le menet közben. Az egyik még tegnap a Batizi úton: a sofőr leszállította az utasokat és a diszpécser segítségével kért technikai segítséget. A másik éppen ma, a C. A. Rosetti utcán Szatmárnémetiben.


Úgy tudni, a Transurban társaság vezetősége több új járművet is tervez hitelre vásárolni a közeljövőben. Addig is a meglévő járműveknél fokozottan ügyelnek a biztonságra és felügyelik a műszaki állapotukat, de a mindennapos tapasztalatok sajnos azt mutatják, előfordulhat, hogy probléma lép fel üzemidőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: