2018-08-13 11:34:17• hírek • Szatmár.ro

Két nap felhőtlen szórakozás a Krasznabélteki Szőlő- és Borfesztiválon

Krasznabéltek neve már évekkel ezelőtt összeforrt a minőségi szőlővel és a borral, nem csoda tehát, hogy a település idén is a természetes nedűkhöz kapcsolta rendhagyó községnapját.

A Krasznabélteki Szőlő- és Borfesztivált idén augusztus 18-19-án tartják, a szőlők és nemes borok mellett pedig igen komoly szórakoztató program várja majd a helyieket, illetve a településre kilátogatókat.
 

Szombaton déli 12-kor dördül el a startpisztoly, ekkor vonul fel ugyanis a fúvószenekar és ekkor tartják meg a hivatalos megnyitót is, melyet a román és az európai himnusz előadása tesz még ünnepélyesebbé. 12:30-kor a következik a borszentelés, majd a krasznabélteki óvodások mutatják meg tánctehetségüket.
 

Az ovisokat a színpadon változatos néptáncelőadások követik, lesznek lengyel, német és cigány táncbemutatók is. A kultúrkavalkád után, 16 órakor a Cetatea Codrului együttes áll színpadra, őket pedig sokak kedvence, Petrica Muresan követi 17:15-től. 18:00-tól Simo Annamaria és Sorban Enikő, 19:00-tól pedig a Szimpla Kárpáci áll színpadra. Este 20 órától Sava Negrean Brudascu, majd 21 órától Dancs Annamari erdélyi származású énekesnő szórakoztatja a jelenlevőket. 22 órától Alina Eremia veszi át a mikrofont, majd egy órával később a román zeneipar legendás együttese, a Holograf hozza el örökzöld slágereit. Éjfélkor tűzijátékkal kedveskednek a helybelieknek és vendégeknek, majd szabadtéri bulira kerül sor, melyen a hangulatról Erick és Lore gondoskodik.
 

A programsorozat azonban még közel sem merül ki ennyiben, ugyanis vasárnap újabb koncertekre kerül sor. Délután 3-kor ismét színpadra áll a Krzyzanowicei tánccsoport, majd egy órával később a helyi fúvószenekar lép fel. 16:30-tól Inedit, 17:00-tól pedig a nagykárolyi Ceatara folklóregyüttesé lesz a főszerep. 19 órakor az aranyifjú Koós János, 20 órától Nicolae Muresan, majd 21 órától a szatmári mulatós műfaj fenegyerekei, a Bertici fivérek szolgáltatják a talpalávalót. 22 órakor a Jo&Band veszi át a terepet, majd 23 órától Randi hozza el slágereit.
 

A programból mindenki ízlése szerint csemegézhet, a népzene, a könnyűzene, a rock és a mulatós iránt érdeklődők is könnyűszerrel megtalálják a nekik valót. Tartozz bármelyik csoportba, a szórakozásod garantált. Ne feledd tehát: augusztus 18-19., Krasznabéltek, Szőlő- és Borfesztivál. Ott a helyed!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: