2011-12-15 15:47:28• hírek • Kocsis Zoltán

Két nap alatt közel húszezer doboz csempészcigit foglaltak le

Ismét két eseményben és fogásban dús napon van túl a Szatmár Megyei Határőrség: kedden és szerdán közel húszezer doboz, Ukrajnából átcsempészett cigarettát foglaltak le.

Kedd délután 19 óra körül a határőrség és az Általános Belföldi Hírszerzési Igazgatóság munkatársai, a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő Ügyészség irányításával Bikszád közelében több személyt értek tetten, amint azok Ukrajnából több nagy csomagot próbáltak meg áthozni Románia felségterületére.

Az elkövetők a hatóság felszólítására, csomagjaikat maguk mögött hagyva, szétfutottak és még a hat figyelmeztető lövés ellenére sem álltak meg. A nehéz terepviszonyok, a kedvezőtlen látási viszonyok és az erdő közelsége lehetővé tette számukra, hogy átmeneküljenek a szomszédos állam területére.

A magukra hagyott csomagokban a hatóság munkatársai összesen 15 ezer doboz, Jin Ling márkájú, az ukrán duty free üzletekre jellemző zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. A lelet teljes értéke eléri a 64.500 lejt.

Bár a csempészek szétszaladtak, egy közeli, elhagyatott épületben a határőrség őrizetbe vette a 28 éves, tarsolci illetőségű Gheorghe Florin G.-t, majd Bikszádon a 20 éves Adrian Ionut F.-et és a 28 éves Ioan F.-et. Utóbbi két személyt 29 napra előzetes letartóztatásba helyeztek csempészés és adócsalás vádjával.

Egy nappal később, szerda délután Nagymadarászon egy bukaresti rendszámú Dacia Logant állítottak meg a határőrség munkatársai. A járműben egy vajdahunyadi házaspár, a 39 éves Marian B. és a 34 éves Doina Elena B. foglalt helyet - 4376 doboznyi csempészett Jin Ling cigaretta társaságában. Ezek összértéke eléri a 18.817 lejt.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, felesége szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: