2014-07-20 13:07:47• hírek • Kocsis Zoltán

Két nap alatt közel 20 autós maradt jogosítvány nélkül

Rendkívül aktív napokon van túl a Szatmár Megyei Közúti Rendőrség: munkatársai az elmúlt két nap alatt több mint félezer bírságot szabtak ki és 19 vezetői engedélyt vontak be vagy függesztettek fel.

A rendőrség tájékoztatása szerint pénteken és szombaton tizenkilenc autós maradt jogosítvány nélkül. Túlnyomó többségük, szám szerint 15-en azért maradtak vezetői engedély nélkül, mert nem adtak elsőbbséget a gyalogosoknak. Ezen kívül a sebességhatár túllépése és ittas vezetés vonta maga után a jogosítvány elveszítését.

A hétvége első két napja alatt a rendőrség munkatársai összesen 631 bírságot szabtak ki, ezek közül 215-öt a sebességhatár átlépéséért. További nyolcvan személynek a biztonsági öv használatának mellőzése miatt kellett fizetnie, 68-nak pedig azért, mert a járműveik komoly technikai hiányosságokkal küszködtek. A kiszabott bírságok összértéke 63.000 lej.

Az említett bírságok mellett büntetőjogi eljárással számolhat az a három férfi, akik felfüggesztett  jogosítvánnyal illetve forgalmi engedély nélkül közlekedtek. Tasnád közelében a Maros megyei 46 éves Eugen P. Ford Focus típusú személygépkocsival, Szakaszon pedig a felsőfoldádi Andrei G. egy Opel Astrával közlekedett, annak ellenére, hogy vezetői engedélyét korábban felfüggesztették. A 29 éves Daniel M. Peugeot személygépkocsiját Piskolt közelében állították meg és ekkor kiderült, hogy a jármű ideiglenes rendszáma lejárt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: