2015-07-24 17:41:57• hírek • Kocsis Zoltán

Két nap alatt két férfival is majdnem végeztek a méhek

Két nap alatt két súlyos méhcsípés is közel állt ahhoz, hogy tragédiával végződjön Szatmár megyében: szerdán egy 22 éves férfi Királydarócon, csütörtökön pedig egy 39 éves tasnádi férfi került szorult helyzetbe a rovarok miatt.

Csütörtökön a mentősök eszméletlen állapotban találtak rá egy 39 éves férfira Tasnádon. Már a légzése is leállt. A mentősöknek sikerült azonban újraéleszteniük, majd stabilizálták az állapotát, mielőtt kórházba szállították.

Noha a férfi tudatában volt annak, hogy allergiás a méhcsípésre, mégis ő szedte össze a mézet a család tulajdonában lévő kaptárakból.

A másik eset egy nappal korábban történt és sajnos két életet követelt. Egy 22 éves fiatalember a Királydaróc környéki erdőkbe ment lovasszekerével, visszatértében pedig egy méhraj támadta meg. A rovarok gyilkos csípése következtében a két ló megdöglött, a férfit pedig anafilaxiás sokkban szállították kórházba.

Szerencsére a segítség időben érkezett, így a férfi túlélte a kalandot. A nagy meleg miatt megnövekedett a méh és darázscsípések száma, a Szatmár Megyei Kórházban napi átlagban tíz pácienst látnak el emiatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: