2017-03-31 11:35:50• hírek • Szatmár.ro

Két nap alatt három kutyakiállítás lesz április 22-23-án

Kevesen tudják, de a Romániai Chinológiai Egyesület csúcsvezetésében, héttagú igazgatótanácsában két szatmári személy is szerepel: Dr. Molnár Zsolt, a Szatmári Ebtenyésztők Egyesületének elnöke, illetve Papp László, az országos bírói testület elnöke.

Várják a szatmári-romániai tenyésztők és kutyatartók jelentkezését - egyelőre több a külföldi beiratkozó.

Április derekán, 22-én és 23-án tartja a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete hagyományos szatmárnémeti kiállítását. Románia legrangosabb kiállításai között tartják számon már hosszú évek óta a szatmárit, emellett az itteni a leglelkesebb közönség, hiszen ennyi érdeklődő egyetlen ilyen rendezvényen sincs az országban. Az esemény helyszíne ez alkalommal a Somesul Stadion lesz.

„Szombaton, április 22-én reggel kezdődik a nemzeti, CAC kutyakiállítás. Ez nagyjából 13 óráig fog tartani, 14 órakor pedig rajtol a nemzetközi rangú CACIB kiállítás. 17 óra körül lesz a nap csúcspontja, a Best in Show program. Vasárnap, április 23-án 10 órakor újabb nemzetközi kiállítás kezdődik. 14 óra körül lesz a Best in Show program, amelyen a  három kiállítás legszebb kutyái közül egy megnyeri majd a rangos Supreme Best in Show címet” - magyarázza Papp László, az esemény egyik szervezője, a Küllembírók Országos Testületének elnöke.

A szervezők szerint az elmúlt évek tapasztalata alapján idén is közel húsz országból érkeznek majd kiállítók, naponta 700-800 eb fog bírálói körbe lépni. Egyébként tizenkét ringben zajlik majd a pontozás, a bírói testület pedig igen elismert nemzetközi szakemberekből áll. Papp elmondása szerint Spanyolországból, Olaszországból, Szerbiából, Lengyelországból, Szlovákiából és Magyarországról érkeznek majd küllembírók, kiegészítve a romániai kollégákat.

Kiállítók és versenyzők pedig szinte Európa minden országából jönnek, mások mellett olyan ebek, amelyek az Amerikai Egyesült Államokban is voltak már kiállításon, sőt, olyanok is, amelyek részt vettek a világ legnagyobb kiállításaként számon tartott birminghami eseményen.

A szatmári kutyás hétvége versenyeire egyelőre több külföldi tenyésztő vagy kutyatartó iratkozott be, mint romániai. A szervezők persze bíznak benne, hogy a helyiek nem maradnak le a nevezésről és nagy számban lesznek jelen a rendezvényen. Kiállítónak jelentkezni az ebtenyésztő egyesület honlapján lehet, ide kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: