2011-03-23 16:31:18• hírek • Szatmar.ro

Két nap a leadásig

Az Országos Adóhivatal szatmári kirendeltsége március 25-ig fogadja el a februári hónap bevallásait.

A társadalombiztosítási hozzájárulásra, a jövedelemadóra, illetve az alkalmazottak számára vonatkozó bevallást tartalmazó D112-es formanyomtatványt adhatják le az érdekelt gazdasági szereplők a hivatal szatmárnémeti székhelyén az említett dátumig.
Az adóhivatal vezetősége úgy döntött, március 23-25 között meghosszabbítja az ügyfélfogadást, annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen benyújtania az okiratokat.

Július elsejéig interneten, illetve személyesen is történhet az ügyintézés, ez után azonban kötelezővé válik az interneten történő adóbevallás. Ehhez a cégvezetők, illetve könyvelők számára szükség lesz egy digitális aláírásra is, amit a pénzügyi hatóság által elfogadott forgalmazóktól szerezhetnek be az érintettek.

A munkáltatók számára kötelezővé D112-es formanyomtatvány használatát, amin a jövedelemadó, a társadalombiztosítási hozzájárulás, illetve az alkalmazottakra vonatkozó bevallás adatait kell feltüntetni ez év januárjában vezették be, mint újítás.
Az adóhivatal munkatársai arra biztatják a jogi személyeket, hogy bár több hónap választ el az internetes bevallás kötelezővé válásáig, idejében tájékozódjanak ezt illetően, annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges büntetéseket.


A D112-es formanyomtatványt 25-éig adhatják le
A D112-es formanyomtatványt 25-éig adhatják le


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: