2016-05-05 18:17:01• hírek • Kocsis Zoltán

Két nagykárolyi első hely az országos magyar tantárgyversenyen

Kintel Alexandra fotó: Facebook
Kintel Alexandra fotó: Facebook

Szenzációsan szerepeltek a Szatmár megyei diákok a magyar tantárgyverseny Aradon megrendezett országos döntőjében: két első helyet és egy harmadik helyet szereztek.

A két első helyezett közül is kiemelkedik Kintel Alexandra teljesítménye, Csizma Hajnalka és a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola VIII. osztályos tanítványa ugyanis az első helyet a lehető legmagasabb jeggyel, 10-essel érdemelte ki. Egy másik nagykárolyi diák, az Elméleti Líceum XI. osztályos tanulója, Kovács Péter Zoltán (felkészítője Szabó Csilla) is első helyen végzett a maga korcsoportjában, míg a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium XII-es diákja, Farkas Henrietta (felkészítő Téglás József) a harmadik helyen zárt.

Nem csak Aradon és nem csak magyar nyelvből termett dobogós helyezés a szatmári magyar diákoknak, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum X-es diákja, Kicsi Dóra Gabriella második lett Nagyváradon a német nyelv tantárgyversenyén. Szintén a második helyen végzett Moroz Lóránd, a Református Gimnázium diákja, aki Kolozsváron a katolikus, református, unitárius vallásolimpián vett részt.

Termett remek eredmény reálszakokon is, elsősorban a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak, a Schefler-fivéreknek köszönhetően. Gergő Marosvásárhelyen a matematika tantárgyversenyen végzett második helyen (bekerülve ezzel Románia „válogatottjába"), míg Barna Temesváron fizikaversenyen végzett a harmadik helyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: