2013-06-11 13:52:17• hírek • Póti Orsolya

Két műsorral zárja a tanévet a Művészeti Iskola

A Szatmári Művészeti Iskola képzőművészet szakos diákjai már hetekkel ezelőtt megrendezték tanévzáró kiállításukat, ezen a héten pedig a zene, színművészet, tánc és balett szakosok búcsúznak a 2012/2013-as tanévtől.

A művészetkedvelőket és a kikapcsolódni vágyókat ezen a héten két előadás is várja a Szatmári Művészeti Iskola szervezésében. Június 12-én a tanintézmény hangszer-, ének-, színművészet és táncszakos diákjai búcsúznak a tanévtől egy szórakoztató műsor keretében, 13-án pedig a több mint száz kis balerina lép fel az Északi Színház nagytermében.

A hangszer-, ének-, színművészet és táncszakos diákok előadásának a Művészeti Iskola díszterme ad otthont szerda délután 17 órától. A közönség verseket, népdalokat, slágereket, klasszikus zenei darabokat és egyéb érdekes produkciókat követhet figyelemmel - tudtuk meg Varga Mária zongoratanárnőtől.

A balett szakos diákok tanévzáró műsora a Vasile Andreica által írt és Erdős Carol által rendezett 10 perces színdarabbal veszi kezdetét, melynek címe Név, Személynév, Hírnév („Nume, Prenume, Renume" ). A darab után összesen 113 gyerek lép színpadra a A babák boltja („Magazinul de papusi") című balettdarabban, amelyre Gabriela Tanase táncoktató, koreográfus készítette fel diákjait.

Tanase a Szatmár.ro-nak elmondta: a darab Ottorino Respighi és Gioacchino Rossini közös balettjén, A varázsbolt („Magazinul magic de jucari") című művön alapul. Azonban ez a darab még gyermek-közelibb, és az eredetitől eltérően más dalok is felcsendülnek benne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: