2009-06-18 20:55:18• hírek • Ferenczi Noémi

Két millió euró kellene

Csütörtökön tájékoztatták a városatyákat az idei költségvetésről. A város és a megye ökormányzata közösen keresi a megoldást bizonyos alárendelt intézmények fenntartási költségeinek fedezésére.

A város és a megye vezetése csütörtökön tájékoztatta a városi tanácsosokat a 2009-es költségvetésről, a saját bevételek alakulásáról és a kiadási oldal igényeiről, különös tekintettel a művelődés, sport és gyermekvédelmi intézményekre. Csehi Árpád megyei tanácselnök és Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere bemutatták a megye és a város költségvetésének eddigi alakulását. A megyei tanács szeretné ha Szatmárnémeti hozzájárulna az Északi Színház, a Dinu Lipatti Filharmónia költségeihez, továbbá átvenne három gyermekvédelmi intézményt (a Robert, Prichindel, Spiridon napköziotthonok). Ezzel szemben a városi önkormányzat a megye hozzájárulását szeretné a Városi Sportklub és a középiskolai bentlakások fenntartásához. Megoldás egyelőre nincs, ugyanis a fent említett tételekre két millió euróra lenne szükség. A megyei tanács elnöke, a város polgármestere és alpolgármesterei a jövő hét folyamán tovább egyeztetnek egy mihamarabbi megoldás reményében.

A jövőhét folyamán lesz egy találkozó a szociális közszolgálat vezetőségével, hogy elemezzék a három napköziotthon gyerekeinek áthelyezését a város megfelelő intézményibe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: