2009-11-06 01:35:47• hírek • Szatmar.ro

Drámai vereség Kolozsváron

Három gólt kaptak a román csapatok, külön külön, és gyakorlatilag kiestek.

Két héttel ezelőtt egy gólt rúgott és hetet kapott a négy román gárda az Európa-ligában, három vereség mellett a Temesvár izzadt csak össze egy döntetlent. Akkor mindenki katasztrófáról beszélt. Nos, azóta kiderült, ezt is alul lehet teljesíteni: a negyedik körben négyből négy vereség a mérleg, négy rúgott gól mellett pedig tizenkét kapott!

A forduló előtt talán a Temesvár állt a legrosszabb helyzetben, hisz mindamellett, hogy rúgott gól nélkül utazott Brüsszelbe, a mutatott játék alapján is sereghajtónak számított. A bánságiak, annak ellenére, hogy csak egy győzelem tartotta volna életben továbbjutási esélyeiket, ezúttal sem estek neki az ellenfélnek és olyannyira nem tudtak mit kezdeni az Anderlecht agresszív letámadásával, hogy néha csak nyomozták a labdát. Fölényük ellenére azonban a belgák sem voltak igazán veszélyesek, sőt, egy kontra végén Bucur adott középre veszélyesen, egy méterre a kapu előtt komoly kavarodás alakult ki, a labda végül azonban Proto kezébe került. Az első fél óra végén aztán némi meglepetésre vezetést szereztek a hazaiak, amikor Nibombe hibája után Suarez tört be a 16-osra, Maxim pedig hátulról buktatta. Az argentin támadó könnyen össze is esett, majd bevarrta a tizenegyest. A szünetig nem sok minden történt, az 50. percben viszont váratlanul kiegyenlített a Temesvár, amikor egy baloldali szöglet után a nagyon aktív Parks fejelt a hálóba. Ezt követően a vendégek szurkolói petárdákat dobáltak a pályára, hat percet állt a játék. Majd mikor elindult, a hazaiak gyorsan visszaszerezték a vezetést, amikor egy jobb oldali beadás után Busszufa fejelt elvetődve a kapuba. A Temesvár csak ezután mert igazán kitámadni, az utolsó percekben a kapujuk elé szegezték a hazaiakat és közel álltak az egyenlítéshez is, ám a védők a gólvonalról vágták ki a labdát, amely Legearhez került. A csereként beállt játékos megiramodott, jó hatvan méteres sprint után pedig szépen átemelte Pantilimont, bebiztosítva ezzel csapata győzelmét és alighanem továbbjutását is.

Mivel az Ajax nyert Zágrábban, a román csapat csak abban az esetben juthatna tovább, amennyiben legyőzné mind a hollandokat, mint a horvátokat és az Ajax emellett odahaza kikapna az Anderlechttől is. De hát a (jelenlegi) Temesvár még soha nem nyert európai kupameccset.

A Dinamo két héttel korábban 4-1-es vereséget szenvedett Isztambulban a Galatasaray ellen és ez nem sok jót ígért a hazai meccs előtt. Az zárt kapuk mögött megrendezett találkozón azonban csak egy csapat volt a pályán, méghozzá a törökök, akik már az első percekben megszerezhették volna a vezetést. A 23. percben aztán Kewell sarokkal tett maga elé egy labdát, majd a hálóba varrta, három perccel később pedig Nonda egy fejessel növelte csapata előnyét - ebben nem volt vétlen Dolha kapus sem. Bár ezt követően Alexe és Niculescu okozott némi zavart a vendégek kapuja előtt, a második félidőben viszont a piros-fehérek teljesen veszélytelenül, ötlet és szív nélkül játszottak. Nem úgy a Galata, amely Topal pazar góljával tovább növelte előnyét és Nonda valamint Turan révén több ziccert is kihagyott.

Akárcsak a Temesvár, a Dinamo is csak a csodában reménykedhet: le kell győznie a Grazot odahaza és a Panathinaikoszt idegenben, ráadásul legalább két gólos különbséggel. És persze a görögök közben nem szerezhetnek pontot Isztambulban. A Galatasaray már biztos továbbjutó.



Nem sok jóra számíthatott a Steaua sem Isztambulban, miután odahaza is vereséget szenvedett a Fenerbahce ellen. A törökök rendkívül támadóan kezdték a találkozót, mégis, az első helyzet Kapetanosz előtt adódott. Aztán az első negyed óra végén Andre Santos mindenkit kicselezett, aki az útjába került és megszerezte a vezetést a törököknek. Kevéssel később Topuz növelhette volna csapata előnyét, majd egy Nicolita-helyzet után váratlanul kiegyenlített a Steaua, miután előbb említett játékos remekül tálalt Kapetanosz elé. A szünet után aztán a hazaiak egy másik brazil játékosa, Alex lépett elő főszereplővé. Az 51. percben előbb adott egy gólpasszt a Kolozsvári U-tól két évvel ezelőtt kiebrudalt Bilicának, majd egy szóló után ő maga állította be a végeredményt.

A Steauának csak akkor van esélye továbbjutni, ha Tiraspolban legyőzi a Sheriffet, Bukarestben a Twentét és ha a hollandok nem szereznek egy pontnál többet a Fener ellen odahaza.

A játéknap előtt úgy tűnt, a Kolozsvári CFR-nek van a legnagyobb esélye, hogy továbbjusson a csoportból, ehhez azonban le kellett győznie a Sparta Prágát. A kolozsvári meccs azonban rosszabbul nem is kezdődhetett volna a hazaiak számára, hisz a 13. percben Holenda már második alkalommal juttatta a labdát a hazaiak kapujába. Bár a vasutasok Traoré góljával viszonylag gyorsan szépítettek, nem tudtak nyomást gyakorolni a csehekre, a középpályájuk rendkívül gyengén funkcionált, semmilyen építkezés nem volt. A CFR támadójátéka egyedül Traoré harcosságára, küzdenitudására és technikájára hagyatkozott, ám az elefántcsontparti támadó, bár elképesztő harcot vívott a védőkkel, egyedül kevés volt, nem meglepő tehát, hogy a csehek voltak veszélyesebbek.



Drámai vereséget szenvedett a CFR fotó:cfr1907.ro


A 64. percben Muresan megkapta második sárgáját, így még nehezebb helyzetbe került a CFR. A 88. percben aztán főszereplővé lépett elő Dereli játékvezető, aki Marának is felmutatta a második sárgát... egy szabálytalan bedobásért!! A hazaiakban azonban elképesztő dac ébredt fel ezzel, Dubarbier pedig a 91. percben, kettős emberhátrányban is kiegyenlített. Az ezt követően percekben azonban több fordulat volt, mint az egész meccsen. A hazaiak előbb majdnem megszerezték a vezetést egy kavarodás után, a kontrából a csehek a kapufát találták el. Ezt a hazaiak ismét lekontrázták, ám azt nem tudták befejezni, a „rekontrából" viszont Wilfried betalált, így a csehek elvitték a három pontot. Amatőr hiba volt a hazaiak részéről, hogy nem próbálták megtartani az eredményt, ám a sport valahol a kockázatvállalásról is szól. Ezúttal kár volt.....

A román csapatok közül a matematika szerint még mindig a CFR áll a legjobban, hisz csak négy pontot kéne ledolgoznia. Ehhez azonban nyerni kellene Koppenhágában, ami a PSV-nek sem sikerült, majd odahaza le kellene győzni a Dzsudzsák Balázs hollandjait is...

Eredmények:
A csoport:
Anderlecht - Temesvár 3-1
gólok: Suarez (29., 11-es), Busszufa (69.), Legear (95.), illetve Parks (50.)
Dinamo Zágráb - Ajax 0-2
gólok: Pantelics (13.), de Zeeuw (46.)
A csoport állása: 1.Anderlecht 8p., 2.Ajax 8p., 3.Temesvár 2p., 4.Zágráb 0p.

F csoport:
Dinamo - Galatasaray 0-3
gólok: Kewell (23.), Nonda (24.), Topal (55.)

Sturm Graz - Panathinaikosz 0-1
gól: Kacuranisz (71.)
A csoport állása: 1.Galatasaray (10.), Panathinaikosz 9p., 3.Dinamo 3p., 4.Graz 1p.

H csoport:
Fenerbahce - Steaua 3-1
gólok: Andre Santos (15.), Bilica (51.), Alex (67.), illetve Kapetanosz (38.)

Twente - Sheriff Tiraspol 2-1
gólok: Stoch (7.,89.), illetve Tioté (67., öngól)
A csoport állása: 1.Fenerbahce 9p., 2.Twente 7p., 3.Sheriff 4p., 4.Steaua 2p.

K csoport:
Kolozsvári CFR - Sparta Prága 2-3
gólok: Traoré (25.), Dubarbier (93.), illetve Holenda (6.,13.), Wilfried (96.)

Köbenhavn - PSV Eindhoven 1-1
gólok: Gröknsjear (39., 11-es), illetve Dzsudzsák (72.)
A csoport állása: 1.PSV 8p., 2. Sparta 7p., 3.Köbenhavn 4p., 4. CFR 3p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: