2010-03-23 10:23:58• hírek • Szatmar.ro

Először nyert a bajnok idén

fotó: fcunirea.ro
fotó: fcunirea.ro

Az Urziceni mellett nyert a Temesvár is, leszakadóban a Vasluion veszítő Rapid.

A román labdarúgó Liga1 23. fordulójában három mérkőzés is hétfőre maradt, ezeken pedig valamennyien papírforma eredmény született. Ez azt jelenti, hogy a tabella élmezőnye továbbra is elképesztően szoros marad.

A bajnoki címvédő Urziceni igen kedvezőtlen mérleggel érkezett a mezőny leggyengébb csapatának, a Gyulafehérvárnak az otthonába: 2010-ben egy vereség mellett négy döntetlent tudott csak felmutatni. A télen érezett Ronny Levi vezetőedző alatt már kezdett inogni a kispad, és ezen az sem segített, hogy Bucurica révén a hazaiak a 39. percben megszerezték a vezetést. A szünet után azonban a bajnok összeszedte magát, Brandan és Onofras révén fordított és begyűjtötte a három pontot.

Az elmúlt két forduló vesztese egyértelműen a Rapid csapata. A hétközi fordulóban az élre állhatott volna, ám meglepetésre hazai pályán vereséget szenvedett Astrától, hétfő este pedig Vasluion is pont nélkül maradt. A hazaiak Papp fejesével már az 5. percben megszerezték a vezetést, amire a Rapid csak egy lesgóllal tudott válaszolni. Ezzel a fővárosi vasutasok négy nap alatt a hetedik helyre estek vissza, hátrányuk a listavezetővel szemben öt pont.

Az est legizgalmasabb meccsét Mioveniben játszották, ahol a Temesvár 10 perc alatt két gólos előnyre tett szert az Astra ellen. Előbb a második percben Magera közelről volt eredményes, majd a 10. percben Goga értékesített egy büntetőt. A hazaiakat ezen események nem fogták meg, több alkalommal is közel álltak a szépítéshez, ami végül Ganeának sikerült a 18.percben. Sőt, a Dinamo kölcsöncsatára a 37. minutumban egyenlíthetett volna, ám kihagyta a csapata számára megítélt büntetőt. A szünet után a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de helyzeteiket kihagyták, a veszélyes kontrákat vezető bánságiak pedig a 88. percben Goga góljával dűlőre vitték a dolgot.

A pontvadászat élmezőnye továbbra is pokolian szoros, az éllovas Kolozsvári CFR (43 pont) és a hatodik Vaslui között mindössze két pont a különbség. A második helyen jelenleg a Temesvár és a Steaua áll 42 egységgel, őket a 41 pontos Dinamo, Urziceni és Vaslui követi.

Eredmények:
Gyulafehérvár - Urziceni 1-2
gólok: Bucurica (39.), Brandan (48.), Onofras (54.)

Astra - Temesvár 1-3
gólok: Ganea (18.), illetve Magera (2.), Goga (10.,11-es, 88.)

Vaslui - Rapid 1-0
gól: Papp (5.)

Korábbi eredmények:

Ceahlaul - Brassó 2-1
gólok: Mulisa (15), Cebotaru (24.), illetve Szavics (23.)

Kolozsvári CFR - Pandurii 1-0
gól: Alcantara (25.)

Craiova - Iasi 2-1
gólok: Iliev (62.), Prepelita (89.), illetve Straton (85.)

Galac - Dinamo 2-3
gólok: Paraschiv (50.), Antal (61, 11-es), illetve Moti (5.), Alexe (19.), And. Cristea (55., 11-es)

Curtea de Arges - Beszterce 2-1
gólok: Koné (32.), Bacila (57.), illetve Moraes (70.)

Steaua - Medgyes 2-0
gólok: Stancu (63.), Kapetanosz (79., 11-es)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: