2014-02-20 14:12:29• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Két magyar és hat román játékos érdekelt az Európa Ligában

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői után csütörtökön felébred téli álmából az Európa Liga is. A második számú klubsorozatban egyelőre 32 csapat áll talpon, ők reménykedhetnek abban, hogy ott lehetnek a torinói döntőben. Jelenleg még két magyar és hat román játékos is érintett a küzdelmekben, csütörtökön pedig két román-román összecsapás is lesz - több érdekesnek ígérkező rangadó mellett.

Köteles László csapata, a belga Genk az Anzsi Mahacskala vendége lesz. Az orosz csapat egy évvel ezelőtt története első európai kupaszereplése alkalmával a Newcastle United ellenében bejutott a legjobb 16 közé, azóta azonban, a tulajdonos pénzügyi megszorításai miatt alaposan kicserélődött a kerete.

Az Anzsi fennállása során először játszik majd belga csapattal, míg a Genk eddigi egyetlen oroszországi fellépésén, 1997-ben az Intertotó Kupában 3-2-re kikapott a Dinamo Moszkva otthonában. Ez lesz a 40. orosz-belga párharc az európai kupaporondon, a mérleg nyelve előbbiek felé hajlik, ugyanis 20 győzelem, 5 döntetlen és 14 vereség szerepel a nevük mellett.

Gulácsi Péter és az osztrák Salzburg a korábbi UEFA Kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Ajax Amsterdam vendégeként lép pályára. A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással, ezeken két holland győzelem és két döntetlen született. Érdekesség, hogy Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője mindegyik összecsapáson ott volt a csapatban. Az amszterdami együttes története során kilencszer találkozott osztrák csapattal, négy győzelem, három döntetlen és két vereség a mérlege. Hazai pályán hivatalosan csak egyszer kapott ki az Ajax osztrák riválistól: az UEFA Kupa 1989/90-es kiírásában a pályán 1-1-es eredménynél rendbontás miatt félbeszakadt az Austria Wien elleni találkozó, az európai szövetség pedig 0-3-as végeredményt állapított meg. Ezen a találkozón az amszterdamiak kezdőcsapatában ott volt Fischer Pál is.

Ami a román játékosokat illeti, négyen egymás ellen küzdhetnek meg a továbbjutásért. A végső győzelemre is esélyes Tottenhamben azonban sérülés miatt biztosan nem lép pályára Vlad Chiriches, ott lehet viszont a Dnyepróban Alexandru Vlad. A másik párharc ugyanakkor összejöhet, mivel Stefan Radu a Lazio, Cosmin Moti pedig a Ludogorec védelmének alapembere szokott lenni. Costin Lazar is ott lehet a PAOK kezdőjében a Benfica ellen, míg a Plzenbe látogató Sahtar Donyeck kispadján továbbra is Mircea Lucescu ül.

A sorozat egyik legnagyobb esélyese a Bajnokok Ligájából "átkerült" olasz listavezető Juventus, amelynek a legnagyobb motivációja az lehet, hogy a sorozat döntőjét éppen Torinóban rendezik. Antonio Conte gárdája a török Trabzonspor együttesét látja vendégül, amelyben Alexandru Bourceanu is szerepet kaphat.

Az est egyik legnagyobb rangadóján a Swansea a BL-ből rekordpontszámmal kieső Napolit fogadja, míg a másik csúcsmeccsnek ígérkező találkozót a kijevi lázongások miatt Cipruson rendezik meg, így a Dinamo Kijev Nicosiában fogadja a Valenciát. Odesszában és Dnyepropetrovszkban (egyelőre) lehet meccset rendezni.

Európa Liga 16-os döntő:

Anzsi Mahacskala - Genk 19.00
Csernomorec Odessza - Olympique Lyon 20.00
Dnyepro Dnyepropetrovszk - Tottenham 20.00 DolceSport1, DigiSport2.ro
Dinamo Kijev - Valencia 20.00 DigiSport2.hu
Esbjerg - Fiorentina 20.00
Slovan Liberec - AZ Alkmaar 20.00
Juventus - Trabzonspor 20.00 DigiSport1.hu, DolceSport2, DigiSport1.ro
PAOK Szaloniki - Benfica 20.00 DigiSport3.ro
Ajax - Salzburg 22.05 Story4 tv
Betis Sevilla - Rubin Kazany 22.05
Porto - Eintracht Frankfurt 22.05 DigiSport2.hu
Viktoria Plzen - Sahtar Donyeck 22.05 DolceSport1, DigiSport1.ro
Maccabi Tel-Aviv - Basel 22.05
Maribor - Sevilla 22.05
Lazio - Ludogorec Razdrad 22.05 DigiSport2.ro
Swansea - Napoli 22.05 DigiSport1.hu, DolceSport2, DigiSport3.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: