2016-04-20 15:20:55• hírek • Szatmár.ro

Drámanapot tartottak a 10-es számú Általános Iskolában

Magyar, román, angol, német és francia nyelvű előadásokkal léptek színpadra a gyerekek.

Színes programokkal készültek a pedagógusok az Iskola másként hétre a 10-es számú Általános Iskolában. Mint azt Szász Piroska igazgatónő a Szatmár.ro-nak elmondta, hétfőn az osztályok többsége kirándult, kedden a diákok kreativitását tették próbára, amikoris az osztályokban húsvéti kellékeket és anyáknapi meglepetéseket készítettek a gyerkőcök. Csütörtökön a környezetvédelem szerepel a foglalkozások középpontjában, pénteken pedig sportnap lesz.

És hogy mit szerveztek szerdán? Ekkor a kultúra állt a középontban, az iskola tornatermében tartottak Interkulturális Drámanapot. Sok osztály és évfolyam készült színpadi előadással, kicsik és nagyok magyar, román, német, angol és francia nyelvű produkciókkal léptek a közönség elé. Nem ez volt az első drámanap az iskolában. Eredetileg egy Hu-Ro projekt keretében tartottak az iskolában drámapedagógiai képzést, a résztvevő pedagógusok pedig úgy gondolták, hogy kár lenne veszni hagyni a megszerzett tudást. Az eseményen jelen voltak a testvériskola, a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola diákjai és pedagógusai. Sajnos a másik partner oktatási intézmény, a bucsi Katona Mihály Alapiskola tanulói nem tudtak eleget tenni a meghívásnak.

A drámanap mellett Baranyai Zsuzsa előkészítő osztályosai Csillag születik vetélkedőn vettek részt - a tehetséges lurkók több esetben is ámulatba ejtették az oktatót és diáktársaikat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: