2012-03-07 15:35:11• hírek • Szatmár.ro

Két magyar a diplomáciai testületben

A parlament két házának külügyi bizottsága a külügyminisztérium javaslatára tegnap, március 6-án jóváhagyta Pataki Júlia kenyai nagykövetté való kinevezését. Amennyiben az államfő is aláírja a megbízást, Pataki Júlia Nairobi székhellyel Kenyában, Ugandában, Ruandában, Burundiban és Tanzániában teljesít majd szolgálatot. Emellett képviseli Romániát az ENSZ környezetvédelmi programja keretében, amelynek székhelye szintén Nairobiban van.

Ugyanakkor Románia Kormánya szintén tegnap, március 6-án tartott kormányűlésén hozott határozata értelmében Salamon Márton László Görögországban, szaloniki főkonzulként teljesíthet szolgálatot.

Korodi Attila, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke elmondta, a román diplomáciában igen kevés magyar ember szolgál, éppen ezért nagyon örül, hogy most sikerült  felkészült magyar embereket diplomáciái feladatokkal megbízni. Véleményem szerint az RMDSZ nagy megvalósítása az a tény, hogy ma a képviselőház külügyi bizottsága 19 szavazattal, egy ellenszavazat mellett támogatja egy magyar diplomata kinevezését - hangsúlyozta Korodi.

Pataki Júlia jogász végzettségű,  2000. és 2004. között az RMDSZ színeiben parlamenti képviselő volt, dolgozott az ENSZ, az Európai Parlament  különböző intézményeiben, majd az Egyesült Államokban és Irakban és Dél-Szudánban látott el szakértői feladatokat.  Salamon Márton László matematikus és politológus végzettségű, kinevezését megelőzően az Új Magyar Szó főszerkesztőjeként dolgozott.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: