2017-05-19 15:58:52• hírek • Kocsis Zoltán

Két lépésre a Bajnokok Ligájától a fiatal szatmári focisták

fotó: http://fcviitorul.ro/
fotó: http://fcviitorul.ro/

Fennállása talán legfontosabb mérkőzését vívja szombat délben a Daniel Prodan-Olimpia stadionban a szatmárnémeti Sportlíceum 19 éven aluli csapata: a bajnoki elődöntő visszavágóján a Viitorul együttesével csap össze Dacian Nastai legénysége. Az első mérkőzésen, Ovidiun 3-3 volt a végeredmény.

Ráadásul Andrei Ciobanu, Claudiu Zamfirescu és Alexandru Matan góljával a szünet előtt már 3-0-ra vezetett Gheorghe Hagi akadémiájának csapata, ám a második félidőben Mark Parnau, Ioan Opris és Sergiu Ciocan révén a szatmáriak egyenlíteni tudtak.

A visszavágó előtt Dacian Nastai emlékeztetett: Románia bajnoka jogot szerez az Ifjúsági Bajnokok Ligájában való indulásra. A sorozat idei szezonjában a Viitorul a nyolcaddöntőig jutott: előbb 5-1-es összesítéssel elbúcsúztatta a moldvai Sheriff Tiraspolt, majd 5-2-es összesítéssel a svájci Zürichet, végül már egy meccsen 4-2-es győzelemmel a dán Köbenhavn csapatát. A végállomást a Porto jelentette, amely 3-0-ra nyert a portugál kikötővárosban.

A visszavágó kapcsán sokáig kérdéses volt, hogy a mérkőzést az Olimpia stadionjában rendezhetik-e meg. A klub vezetői végül csütörtökön közleményben tudatták: ugyan komoly - anyagi jellegű – ellentétek feszülnek az Olimpia és Dacian Nastai között, de természetesen rendelkezésre bocsátják az arénát és sok sikert kívánnak a szatmári legényeknek.

A másik elődöntőben a Dinamo az aradi UTA-t fogadja, a Maros parti városban 1-1-es döntetlenre végeztek a csapatok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: