2011-06-30 22:14:14• hírek • Kocsis Zoltán

Két könnyed zöld-fehér győzelem

Felipe góllal debütált fotó: ftc.hu
Felipe góllal debütált fotó: ftc.hu

Remekül kezdték az európai kupaszereplést a magyar labdarúgó csapatok: az Európa-liga első selejtezőkörében mind a Ferencváros, mind a Paks komoly előnyt szerzett a visszavágóra. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy sem az Ulisses, sem az UE Santa Coloma legyőzése nem számít nagy fegyverténynek, ám a magyar foci jelenlegi helyzetében minden győzelemnek külön értéke van.

Remekül sikerült a Ferencváros visszatérése az európai kupaporondra, bár az első félórában csak a mintegy 6600 szurkoló biztatása adott némi reményt. A szakadó esőben ugyanis nagyon meddő volt a Fradi fölénye. Fél óra elteltével aztán két gyors góllal megadta az alaphangot hazai gárda. Józsi előbb egy szabadrúgást, majd egy szögletet rúgott a kapu elé, a 31. percben Hahnazarjan csúsztatott saját kapujába, majd két perccel később Otten bombázott a hálóba. A szünet előtti percekben aztán a holland védő összehozott egy büntetőt (a bíró talán túlságosan is könnyen megítélte), ám Ranilovic védte Adamjan lövését.

A szünet után egy másik új szerzemény, a brazil Felipe lett a főszereplő: alighogy beállt, kihagyott egy helyzetet, majd három perccel később Abdi passzát már gólra váltotta. A folytatásban még kihagyott egy-két lehetőséget, ám ez belefért, mivel a Ferencváros talán a vártnál is könnyebben nyert és elméletileg nyugodtan utazhat Jerevánba az egy hét múlva következő visszavágóra.

Szintén kapott gól nélkül nyert a másik magyar csapat, a Paks is, ráadásul idegenben, igaz, az egyik lehető legkönnyebb ellenfelet kapta az UE Santa Coloma személyében. Az andorrai amatőrcsapat negyed óráig bírta hazai pályán kapott gól nélkül, ekkor Vayer szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Akik ezt követően is támadásban maradtak, ám Vayer, Böde és Magasföldi nem tudott élni a lehetőségekkel.

A hazaiak az első félidőben csak egy-két távoli lövésig jutottak, a szünet után viszont Codina már ziccert rontott. Ez a játékrész jóval alacsonyabb szintű játékot hozott, ám a Paksnak ez is belefért, hisz idegenbeli győzelmének hála nyugodtan várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Mindkét párosításban érik a magyar-norvég csata, lévén a Ferencváros ágán az Aalesund 4-1-re verte a walesi Neath Athleticot, míg a Trömso idegenben 5-0 arányban nyert a lett Daugava otthonában és készülhet (remélhetőleg) a Paks ellen.

Európa-liga, első selejtezőkör, első meccs:
Ferencváros -
Ulisses 3-0
gólok: Hahnazarjan (31., öngól), Otten (33.), Felipe (69.)

UE Santa Coloma - Paks 0-1
gól: Vayer (14.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: