2015-03-15 17:28:53• hírek • Kocsis Zoltán

Két kölcseys diák az országos informatikai tantárgyverseny döntőjében

Az országos informatikai tantárgyverseny megyei szakaszának kiértékelését követően kiderült, mely nyolc diák képviselheti Szatmár megyéét az áprilisban esedékes országos döntőkben.

Érdekesség, hogy amíg az általános iskolások mezőnyében négy győztesből kettő a Mihai Eminescu Gimnázium diákja, addig a középiskolások között négyből kettő a Nagykárolyi Elméleti Líceumban tanul.

A szatmárnémeti középiskolák közül egyedüliként a Kölcsey Ferenc Főgimnázium mindkét korcsoportban büszkélkedhet egy-egy győztessel. Az általános iskolások, azon belül pedig a hetedikesek között Lieb Hanna bizonyult a legügyesebbnek, míg a nagyobbak között a XI. osztályosok korcsoportjában Hütter Vince végzett az élen. Mindkettejük felkészítő tanára Demeter Csaba.

Az általános iskolások között az V. és VI. osztályban a Mihai Eminescu Gimnázium és Nicoleta Sandor egy-egy tanítványa nyert: Uzum Razvan Viorel illetve Coroian David Niculae. A nyolcadikosok csoportjában Mészáros Dániel, a Ioan Slavic Líceum és Cristina Tarcau diákja nyert.

A középiskolások között a IX. osztályosok kategóriájában a szintén eminescus Lenghel Raluca volt a legügyesebb, ő Elenita Durla Pasca és Cristina Tarcau diákja. A X. és a XII. osztályosok között egyaránt a Nagykárolyi Elméleti Líceum egy-egy diákja nyerte a megyei szakaszt: Tarita Paul-Emanuel illetve Beiland Arnold. Előbbi Ion Laslo, utóbbi Muszka Ágnes diákja.

Az általános iskolások április 15-19. között Brailában, a gimnazisták pedig április 3-9. között Targovistén vesznek részt az országos döntőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: