2016-10-06 17:07:50• hírek • Kocsis Zoltán

Két kő, egy csavarhúzó és egy helybéli – Mani folytathatta útját

Balszerencsés napja volt szerdán Gyenes Emánuelnek a Marokkó Rali harmadik versenynapján, a szatmári motorost bizony cserben hagyta a technika. Nem úgy egy segítőkész néző, akinek leleményességét követően Mani be tudta fejezni a versenynapot.

Gyenes Emánuel négy év szünet után vehet részt ismét egy világbajnoki futamon, méghozzá a Dakar főpróbájának számító Marokkó Ralin. Mivel ez a világbajnoki sorozat utolsó versenye, így ezen minden menő már a Dakarra készíti elő motorját és csapatát, így ez minden versenyző számára tökéletes erőpróba.

A mezőny hétfőn hagyta el Agadir városát, majd az Atlanti-óceán festői partjait követően szerdán már a sivatag nem kevésbé csodálatos dűnéi következtek. Maninak nem is a homok okozott gondot, hanem a technika: 175 kilométer megtétele után ugyanis elszakadt a szíja. Emiatt két órát veszített, számolt be róla Facebook-oldalán. Azt, hogy végül mégis folytathatta a futamot, elsősorban egy segítőkész és nem kevésbé leleményes helybélinek köszönheti.

„Két kővel és egy csavarhúzóval megoldotta a gondomat", posztolta az Autonet Motorcycle Team versenyzője. Aki a hátralévő 135 kilométert azért óvatos motorozással tette meg.

Az összesen 1317 kilométernyi mért szakaszból álló versenyből csütörtökre és péntekre 549 kilométer maradt hátra. Mani szerdán 16 helyet veszített, így a 39. helyről várja a verseny hajráját.

Gyenes mellett Marcel Butuza képviseli még Romániát, ő három nap után az 51. helyen áll, míg az egyetlen magyar(országi) motoros, Somfai Tamás az 56-odik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: