2014-12-29 16:37:16• hírek • Kocsis Zoltán

Két kiskorút láttak el túlzott alkoholfogyasztás miatt

Mint azt évről évre megszokhatták, ismét nagyüzem volt Karácsonykor és az azt követő napokon a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán: a szakemberek december 24 és 29. között közel ezer személyt láttak el. Legtöbbjük emésztési gondok és túlzott alkoholfogyasztás miatt szorultak ellátásra.

Szerda és hétfő reggel között szám szerint 832 pácienst láttak el a sürgősségi szakemberei. Majdnem minden tizedik ember emésztési problémákra panaszkodott, ami megszokottnak nevezhető az év ezen periódusában, a disznóvágások és vendégeskedések időszakában.

Szintén nem számít szokatlannak az ittasok magas száma sem: az ominózus periódusban 43 túlzottan részeg személyt kellett ellátni - kettő közülük még kiskorú volt.

A harmadik magas tétel a testi sérüléseket szenvedőké volt, 37-en szorultak emiatt ellátásra. Nyolcan kerültek kórházba közlekedési balesetben szerzett sérülések, öten kutyaharapás, hárman pedig öngyilkossági kísérlet miatt.

Szintén a periódus specifikuma, hogy egy 12 éves kisfiú kezében felrobbant egy petárda. A gyereket vasárnap délután 15.00 óra körül szállították kórházba, ám szerencsére csak felületi égési sérüléseket szenvedett az arcán és a szemgödre környékén. Miután az orvosok elláták sérülését, hazaengedték.

Örömteli események miatt is láttak el azonban személyeket a vizsgált időszakban: összesen 11 fiú és hét lány látta meg a napvilágot szerda és hétfő reggel között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: