2014-10-09 18:18:09• hírek • Szatmár.ro

Két kirándulást szerveznek a hétvégére

Szombaton kerékpártúra a hármashatárhoz, vasárnap gyalogtúra az Osztra-csúcsra.

Október 11-én, szombaton, a Szatmárnémeti Természetjárók Vadady-Filep Gyula szervezésében biciklis kirándulást szerveznek a román-magyar-ukrán hármashatárhoz. A kirándulásra vállakozók szombaton 10 órakor találkoznak az Aurel Vlaicu és a Darai út kereszteződésében található parkban. Az útiterv: Szatmárnémeti - Pete - a körgáton keresztül - Gacsái erdő - Rozsály - Méhtelek - Garbolc - Túrparti hármashatár kövek (ez Magyarország legkeletibb része). A visszaút ugyanazon az útvonalon halad. A táv odavissza kb. 50-60 km. Az út csodálatos erdőn keresztül vezet, ahol meglehetősen gyér az autós közlekedés. A kerekezők végig aszfaltos úton fognak haladni.

Feltétlenül szükséges a résztvevőknek személyi igazolványt vinni magukkal a határátlépéshez, valamint egy pótbelsőt a kerékpárhoz, az esetleges gumidefektek gyors orvoslása érdekében. Javasolt a sisak és a fényvisszaverő mellény használata, valamint 2 liter folyadék, uzsonna, esőköpeny. A visszaérkezés időpontja az időjárás és a résztvevő tagok hangulata függvényében, délután 17-18 óra között várható. A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

Vasárnap gyalogtúra indul

Október 12-én a Szatmárnémeti Természetjárók gyalogtúrát szerveznek az Osztra-csúcsra - a kirándulás szervezője Kocsis Endre. Az Osztra csúcs a felsőfernezelyi (Firiza) vízgyűjtő környékén található hegycsúcs, melyet a Romana völgyből lehet gyalogosan megközelíteni.

Találkozás: vasárnap reggel 7:20-kor a Szatmárnémeti nagyállomáson, ahol menettérti vonatjegy vásárlása szükséges. Egy felnőtt vonatjegy ára oda-vissza 13,5 RON, a vonat 7:42-kor indul Nagybányára. Nagybányáról buszos utazás következik a 18-as busszal a Romana völgyben található megállóig.

A gyalogtúra, amely a közepesen nehéz kategóriába sorolható, ezután kezdődik árkon-bokron, hegyen-völgyön keresztül, a csodálatos őszi tájban. A táv odavissza 15-20 kilométer lesz. Javasolt a túrabakancs és túrabot használata, valamint a résztvevők feltétlenül vigyenek magukkal 2 liter folyadékot, uzsonnát és esőköpenyt. A kirándulók az esti vonattal térnek vissza szatmárnémetibe, amely 19:28-kor indul Nagybányáról, és 21:12-kor ér be a szatmári megyeszékhelyre. A túráról bővebb információkat Kocsis Endrétől lehet kérni a 0746755110-es telefonszámon.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: