2015-06-11 18:00:49• hírek • Szatmár.ro

Két kézműves-tábort is szerveznek a Szejke-tanyán

A Szatmárnémetitől mindössze 4 kilométerre található tanyán két tábor is lesz idén nyáron.

A Borókagyökér Hagyományőrző Egyesület nem először szervez táborozást a kézműveskedés iránt érdeklődő gyerekek számára. Az elmúlt években már nagy sikerrel vezették be a fiatalokat a bútorfestésbe, fafaragásba és számos egyéb, kihalófélbe levő foglalkozásba. Idén július 12 és 18 között, illetve augusztus 9-15 között tartanak táborozást a Szejke-tanyán. De hol is van ez a terület?

Szatmárnémetit a Nagykároly felőli kijáratnál elhagyva kell menni 3-4 kilométert, aztán betérni balra egy kisutcába. Rövid, kacskaringós út vezet onnan a tanyához, ami egy igazán varászlatos hely. Rengeteg gyermek szerzett itt már életre szóló emlékeket a számos foglalkozás és tábor alkalmával. Na meg mindig visszakivánkozik ide az, aki evett már a kemencében sült pityókáskenyérből, evett a házi lekvárból.

A sátortáborokba 6-14 éves gyerekeket várnak, akik belekóstolhatnak a bútorfestésbe, fafaragásba, gyöngyfűzésbe, bőrdíszművességbe vagy éppen az üvegfestésbe. Meg persze lesz közös kenyérsütés, íjász- és horgászverseny, népdal, néptánc, mesejáték és még sorolhatnánk.

A sorban az ötödik és hatodik hagyományőrző kézműves tábor azonban kicsit több lesz, mint eddig. Az idei tábor plusz tematikája egy pici történelemjátszás, vissza a nomád törzsi világunkba. A tábor "alcíme": Az Uraltól a Vereckei hágóig.

A szervezők már nyakig benne vannak az előkészületben, elkészült már 50 kilogramm eperből nagyanyó eperlekvárja, a mézet már lerendelték a méhektől, a három kecske is meg van véve - ők tejet-sajtot biztosítanak majd a táborozóknak. A teába való gyógynövények már leszedve, szárítva.

Aki többet szeretne tudni a táborokról, keresse fel az egyesület Facebook oldalát, vagy hívja a 0729677930-as telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: