2019-02-21 10:35:11• hírek • Bede Emőke

Két kéregetőt hazaküldtek, öt jött helyettük

Szerdán arról számoltunk be, hogy a Helyi Rendőrség előállított, majd vonattal hazaküldött két Szilágy megyei asszonyt, kik gyermekeiket felhasználva koldultak a Károlyi úton található Kaufland parkolójában. 

Nos, nem kellett sokat várni, hogy a kéregetők újra megjelenjenek. Csütörtökön, ugyancsak a Károlyi úton, de ez alkalommal a Lebada előtti parkolóban bukkantak öt nőre, akik porontyaikat maguk után hurcolva koldultak. A népes csoportot a rendőrök összeszedték, majd vélhetően a törvény adta lehetőségek szerint megbírságolták őket.




Az utóbbi időben egyre több ilyen eset kerül nyilvánosságra, az egyenruhások fellépése pedig sziszifuszi munkának tűnik. A Helyi Rendőrség épp ezért nemrégiben a hivatalos Facebook-oldalán egy üzenetet fogalmazott meg a város lakossága számára. Arra kérik a járókelőket, ne adjanak pénzt a kéregetőknek, hiszen ezzel a problémát nem orvosolják, épp ellenkezőleg, csak tovább táplálják a jelenséget. A közlemény szerint a Szatmárnémeti utcáin portyázó koldusoknak java része nem éhezik, a pénzt nem élelemre fordítják. Emellett azt is érdemes tudni róluk, hogy 90 százalékuk még csak nem is szatmári, hanem a környező településekről, nem ritkán a szomszédos megyékből érkeznek városunkba, hogy a járókelők könyörületét kihasználják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: