2016-12-16 11:07:39• hírek • Szatmár.ro

Két képzőművész alkotásaiból nyílt tárlat

December 15-én, 16 órakor nyílt meg Keresztesi Monica és Rátz Izabella, szatmárnémeti képzőművészek kiállítása a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába. A megnyitót Morar Loredana folkzenei műsora színesítette.

Keresztesi Monica grafikus és festő, előbb a fotózással kacérkodott, majd 2011-ben és 2012-ben Debrecenben, illetve Budapesten tanult grafikát és festészetet. A művészetben  az emberi lélek rezdüléseit, emberi emóciókat, a pillanatot szeretné megragadni grafikáiban, „a szem a lélek tükre" felkiáltással nagy hangsúlyt fektet annak ábrázolására. A grafikák mellett főleg olajfestményeket készít, műveiből egyéni tárlat nyílt már Szatmárnémeti mellett Kolozsváron, Tokajban, Tégláson és Fehérgyarmaton is.

Rátz Izabella papercut-művész, 1970-ben született Szatmárnémetiban. Az általános iskolában Muhi Sándor volt a rajztanára, később a 4-es számú Líceumban tanult műszaki rajzot. Szabadidejében rajzolt, vízfestékezett, akrillozott. Hulladék bőrből készített tolltartókat, pénztárcákat, kartonra ragasztgatva mesefigurákat jelenített meg. A "papercut" technikára 3 éve kapott rá újra. 2016-tól tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, annak több,  Szatmárnémetiben tartott kiállításán is részt vett.

A tárlat január 25-ig tart nyitva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: