2019-10-23 14:36:09• hírek • Bajnai Botond

Két képzést is szervez hétvégén a Borókagyökér Egyesület

Hétvégén (október 25-27.), péntektől vasárnapig két szakmai képzésre várja az érdeklődőket a szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület.

 

A „Népi játék kalendárium nem csak óvónőknek” nevet viselő képzéssorozat második alkalmához érkezett. Tálas Ágnes és Kiss M. Zsolt oktatók azokat a szakembereket – óvónőket, tanítónőket, néptáncpedagógusokat – hívják és várják az alkalomra, akik az óvodai és kis iskolai nevelés integráns részeként tekintenek a néphagyományra.

Az oktatók szándéka, hogy ezen szakemberek által, hagyományos önkifejeződési lehetőségekkel lássák el a gyermekeket, harmonikus fejlődésük céljából.

A képzés során hangsúlyt fektetnek a népi játékokra és mondókákra, Szent György napjától – Katalin napig, adventtől – vízkeresztig, illetve a karácsonyi ünnepkörre vonatkozóan.

A program célja, népi gyermekjáték repertoárbővítés mellett, hathatós módszertani segítséget nyújtani kezdő és gyakorló pedagógusok számára egyaránt.

A rendezvényen részt vesz majd Lázár Katalin népi játék gyűjtő is, aki bemutatja témához kötődő négy kötetes munkáját is fél órában, viszont az érdeklődők egészen estig beszélgethetnek a szakemberrel.

A rendezvényen való részvétel személyenként 100 lejbe kerül.


A hétvége másik képzése egészen más világba kalauzolja el az érdeklődőket, ugyanis egy fazekas mesterkurzusról van szó.

Les Gábor fia, Les Norbert, Bodonyban a szülői műhelyben tanulta a fazekasmesterséget édesapjától, most pedig ebből a tudásból kíván átadni az érdeklődőknek Szatmárnémetiben.

A szintén péntektől vasárnapig tartó képzés témája a besztercei tálak készítése lesz. Fontos szerephez jut a korongozás, a tálak karcolása, díszítése és mázazása.

A mesterkurzuson való részvétel díja 100 lej.

A két hétvégi képzéssel kapcsolatban a Borókagyökér Egyesület 0729677930-as telefonszámán lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: