2010-04-19 12:54:47• hírek • Szatmár.ro

Két kémiaversenyen bizonyítottak

Két kémiaverseny országos döntőjében is jól szerepeltek a szatmári diákok.

Az elmúlt hétvégén, április 16-18. között Kolozsváron rendezték meg a a VII.-VIII. osztályosok számára meghirdetett Hevesy Györgyről, valamint a IX.-XI.-es diákoknak az Irinyi Jánosról elnevezett kémiaversenyeket.

Átyim Erzsébettől, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kémiatanárától megtudtuk, hogy a szatmári diákok idén is nagyon jól szerepeltek, hiszen a hat versenyzőből négyen értek el dobogós helyezést.

A hetedikes Fülöp Ákos József (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője: Fülöp József) első díjas lett, a nyolcadikos Dancu Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője: Átyim Erzsébet) második helyezést ért el, harmadik lett a hetedikes Gherasim Ana (Aurel Popp Művészeti Líceum, felkészítője: Mares Györgyi) és a nyolcadik osztályos Képes Tamás (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője: Átyim Erzsébet), a nyolcadikos Poszet Cynthia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője: Fülöp Gizella) és a tizedikes Maier-Kurpé Erik (Balcescu-Petőfi Általános Iskola, felkészítője: Ferenczi Ildikó) pedig jó versenyzéssel az élmezőnyben zárta a megmérettetést.

A május 21-24. között Egerben megrendezendő nemzetközi megmérettetésen az első és második helyezettek - Szatmárnémetiből Fülöp Ákos József és Dancu Júlia - vesznek részt.


Jól szerepeltek a versenyeken a kölcseys diákok
Jól szerepeltek a versenyeken a kölcseys diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: