2019-05-31 11:20:26• hírek • Bede Emőke

Két ittas vezetőt is fogtak Tasnádon

A Szatmár megyei közlekedési rendőrök csütörtökön is több tucat szabálytalankodó sofőrt értek tetten, de horogra akadtak olyan sofőrök is, akik nem úszták meg helyszíni bírsággal.

Május 30-án a közlekedési rendőrök több mint 120 esetben döntöttek úgy, hogy pénzbírsággal büntetik meg a KRESZ-szabályok ellen vétő autóvezetőket. További hét esetben azonban nem csak helyszíni bírságot szabtak ki az intézkedő rendőrök, hanem a jogosítványt is bevonták. Ketten gyorshajtás miatt kellett búcsút mondjanak a vezetői engedélynek, ugyancsak ketten szabálytalan előzésért. Egy másik sofőrt a gyalogosnak járó elsőbbséget nem adta meg, a hetedik autós pedig ittasan ült kormány mögé.


E hét sofőrnek csak a vezetői engedélytől kellett egy időre búcsút vennie, viszont Tasándon kézre került két olyan autóvezető is, akik ellen bűnügyi eljárást indítottak. Az első férfit 17 óra 50 perc környékén állították félre igazoltatás céljából, az alkoholszondás ellenőrzés azonban pozitív eredményt hozott. A tasnádbajomi (Bihar megye) sofőr leheletében 0,87 mg/l légalkoholszintet mért a készülék, ezért vérvizsgálat céljából a helyi kórházba kísérték.


Alig egy órával egy 48 éves, tasnádszarvadi férfi is elbukott az alkoholszondás ellenőrzésen. Az ő leheletében 1,03 mg/l légalkoholszintet mutatott ki a szonda. Sorstársához hasonlóan őt is kórházba kísérték a véralkoholszint megállapítása céljából.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: