2011-03-30 16:39:58• hírek • Szatmár.ro

Két intézmény mutatta be tevékenységét

Szerdán délben a prefektúrán tanácskoztak a Szatmár megyei közintézmények vezetői.

Szerdán a Szatmár Megyei Prefektusi Tanács soros ülésén két intézmény is bemutatta 2010-es évi mérlegét. Elsőként, dr. Lidia Tămaş a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság aligazgatója mutatta be egy power-pointtos vetítés keretében a tavalyi év fontosabb egészségügyi programjait. Ilyen például a fertőző betegségek elterjedésének visszaszorítása, a csecsemők és gyerekek tuberkulózis-, szamárköhögés-, himlő-, tetanusz- kanyaró- elleni oltására, vagy a kicsik és idősebbek, valamint a krónikus betegek ingyenes hagyományos- és az  újinfluenza elleni kampánya.

Mint kiderült, több olyan országos program is van, amely Szatmár megyében is folytatódni fog, ilyen például a fiatal lányok és nők méhnyakrák elleni oltáskampánya, vagy az újinfluenza elleni oltás. A humán-papilloma vírus ellen egyébként 2010-ben 6473 személyt oltottak be, az A típusú H1N1 vírus ellen pedig 27 756 lakost.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal 2010-es mérlegét Valentin Breban, az intézmény vezetője mutatta be. A hivatal felügyelői 2010-ben közel kétezer alkalommal végeztek ellenőrzéseket: az akciók során pedig összesen 3 791 150 lej értékben bünetették meg a szabálytalanságokat elkövető cégeket és intézményeket.
Tavaly 820 alkalommal tettek panaszt a megye lakosai: 495 alkalommal különböző szolgáltatásokat végző cégek, intézmények ellen - így például 181 alkalommal a bankok által felszámolt kockázati kamat, illetve a szabálytalanul megemelt hitelrészletek miatt, 91 ízben a forgalomban lévő élelmiszerek nem voltak megfelelőek, 234 esetben pedig egyéb ügyekkel keresték meg a felügyelőket.

A fogyasztóvédelmi felügyelők ebben az évben is számtalan ellenőrzési akciót szerveztek már, de az ellenőrzések tovább folytatódnak az év végéig a lakosság megóvásának érdekében.


Gyűlés volt a prefektúrán
Gyűlés volt a prefektúrán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: