2017-08-16 16:21:27• hírek • Kocsis Zoltán

Két idős nőt is alaposan átvertek a balesetes módszerrel

Hiába a rendőrség minden figyelmeztetése, sajnos továbbra is bedőlnek az emberek a telefonos csalóknak. Főleg az idősek. Az elmúlt hétvégén két, egyaránt 70 év fölötti nénit több mint 28.000 lejjel kurtítottak meg a csalók. A rendőrség mindkét esetben eljárást indított.

A módszer ugyanaz, csak a történet más egy kicsit. Egy ismeretlen férfi, aki ügyésznek adta ki magát, vasárnap egy 78 éves, hétfőn pedig egy 74 éves nőt hívott fel. Az első néni azt hallotta a telefonban, veje közlekedési balesetet okozott és 27.000 lejre van szüksége van szüksége. A néni férje otthonuk előtt hamarosan át is adott 20.000 lejt egy ismeretlen nőnek. A másik nénit azzal csapták be, hogy fia okozott balesetet és 8300 lejre van szükség az ügy „baráti” elsimításához. Ő is átadta a kért összeget egy nőnek.

A rendőrség arra kér mindenkit, amint hasonló sztorival felhívnak valakit, az azonnal próbálja meg felhívni az érintett rokont. Semmilyen baleset esetén nincs szükség sem a „baráti elrendezésre”, sem a kórházi ápolásra. Amennyiben pedig valakit felhívnak, az azonnal jelentse ezt a 112-es egységes segélyhívó telefonszámon. Mint ahogy tette a két szatmárnémeti néni is.

Igaz, kissé megkésve….  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: