2008-04-20 21:10:21• hírek • Szatmar.ro

Erdélyi Humorfesztivál

fesztMegosztott első díj az 5. Erdélyi Humorfesztiválon -két szatmári versenyző is döntős volt.

A L’art pour L’art társulat, Nádas György, a Székelylend és a Szomszédnéni fellépésével zárult szombaton, a nyolc óra tömény élő humort biztosító, kétnapos, teltházas rendezvény, az Erdélyi Humorfesztivál. 

Az RMDSZ és a Szomszédnéni Produkciós Iroda által szervezett hétvégi rendezvényen fellépett a teljes erdélyi humorpaletta – az eddigi Humorfeszt nyertesektől olyan közismert előadókig, mint a Gáspárik-Nagy páros vagy a Gruppenhecc Társulat.

A rendezvény keretében került sor a „Humorista kerestetik!” verseny döntőjére is. A fesztivál idei versenyére 16 humorista nevezett be, közülük hét jutott a Humoristák Párbajára, ahonnan csupán hárman kerültek a döntőbe.

Az idén, a többek között Dolák-Saly Róbert és Nádas György humoristából, Könczey Elemér karikaturistából, illetve a rendezvény partnereiből álló zsűri szavazatai fele-fele arányban oszlottak meg – így két első díj került kiosztásra: egyiket a csíkszentgyörgyi Vitos Imre és Fehér Zoltán alkotta társulat, a másikat a Szatmárnémetiből érkező Burján Zsolt nyerte el. A RMDSZ által felajánlott fődíjat Kovács Péter, az Országos Ifjúsági Hatóság elnöke adta át, de különdíjakat adott át László Attila polgármesterjelölt, Máté András Levente városi tanácselnök-jelölt is. A rendezvényt a Communitas Alapítvány, az Országos Ifjúsági Hatóság és Románia Kulturális Minisztériuma is támogatta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: