2017-12-12 14:48:55• hírek • Bede Emőke

Két hónapja vették birtokba szolgálati lakásaikat az orvosok

Augusztus 21-én, a sajtó jelenlétében került sor a szolgálati lakások ünnepélyes átadására Szatmárnémetiben, az első lakók pedig október 1-én költöztek be.

A lakhatási támogatásra Szatmárnémetiben dolgozó szakorvosok, gyógyszerészek, valamint művészeti területen dolgozók pályázhattak 2017. augusztus 25-ig. Jelentkezhettek azok a szakvizsga előtt álló rezidens orvosok is, akik a közelgő szakvizsgájukat követően állással rendelkeznek majd Szatmárnémeti bármelyik állami egészségügyi intézményében, gyógyszertárában, vagy családorovosként fognak dolgozni valamelyik környező faluban.
 

Első körben egy szatmári bizottság értékelte a leadott jelentkezéseket, majd a pozitívan értékelt jelentkezéseket a Studium-Prospero Alapítvány 19 tagból álló kuratóriuma is elbírálta.
 

Az akkori döntés értelmében nyolc pályázó és családjaik költözhettek be a szolgálati lakásokba. Az épületegyüttes otthont nyújt egy gyermeksebész rezidensnek, aki kétgyermekes családapa is egyben. Van a beköltözők között gyógyszerész, egy sürgősségi rezidens orvos, egy pneumoftiziológus szakorvos és egy újszülöttgyógyász főorvos is. Az egészségügyisek csoportját rajtuk kívül egy kardiológus is bővíti.
 

Művészeti szférából csupán egyetlen jelentkező akadt, méghozzá egy színész, aki az orvosokhoz hasonlóan szintén családjával költözött be. Mindezzel együtt a beköltözöttek száma 18-ra rúg.
 

Amint azt Molnár Orsolya, a Studium-Prospero Alapítvány PR-felelőse megosztotta a Szatmár-ro-val, az első két hónap főleg az összeszokásról, egymás megszokásáról szólt. Fontos, hogy mindez megvalósuljon, hiszen a pályázók akár két éven keresztül is igénybevehetik a szolgálati lakásokat, így huzamosabb ideig élnek majd egy épületben. Molnár Orsolya az alapítvány abbéli reményét is tolmácsolta, hogy a közeljövőben igazi közösségé formálódik majd a 18 főre rúgó csapat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: