2018-02-28 11:40:06• hírek • Bede Emőke

Két hónap alatt négy halálos áldozatot követelő baleset történt megyénkben

A Szatmár Megyei Rendőrség szeretné figyelmesebb vezetésre ösztönözni a sofőröket, ennek érdekében a közlekedési tanácsok mellett arról is beszámoltak, hány baleset történt az év első két hónapjában.

Mivel az utóbbi időben megszaporodtak a balesetek, illetve a rég nem látott télies időjárás a sofőröket is szokatlan körülmények elé állítja, ezért a rendőrség úgy döntött, felhívást intéz az autós társadalom felé. Ebben az időszakban különösen oda kell figyelnünk úgy saját, mint mások közlekedésére. Az óvatlanság ugyanis számos balesetet szül: megyénkben összesen 32 közlekdési balesethez riasztották az egyenruhásokat az év első két hónapjában. A 32-ből 4 esetben pedig emberéletet is követeltek a balesetek.
 

Ami a kiváltó okokat illeti, elmondható, hogy a legtöbb balesetért a túlzott sebesség tehető felelőssé, vagyis jobban mondva, a sofőr, kinek lába a gázpedálon van. A gyorshajtók összesen kilenc balesetet okoztak. Hat esetben az vezetett balesethez, hogy a sofőr nem adta meg a gyalogosoknak az elsőbbséget, holott azok megfelelően jelzett zebrán szerettek volna átkelni az úton. Azonban nem lehet egyértelműen ujjal mutogatni az autósokra, ugyanis öt olyan balesetről is tudomása van a rendőrségnek, melyet a gyalogosok óvatlansága okozott.
 

A rendőrség emberei az év első két hónapjában 4939 pénzbírságot osztottak ki és 529 jogosítványt függesztettek fel. 222-t az engedélyezett sebesség túllépése miatt, 117-et a gyalogosnak járó elsőbbség meg nem adása miatt, 60-at pedig szabálytalan előzés miatt vontak be ideiglenesen.
 

A Szatmár Megyei Rendőrség képviselői felhívják az autósok figyelmét a megváltozott időjárási körülményekre. A biztonságos közlekedés érdekében néhány aranyszabályt fogalmaztak meg, melyet minden autós megszívlelhet. Első és legfontosabb, hoy semmit ne bízzunk a véletlenre: tervezzük meg az útvonalunkat, és az utazásra autónkat is készítsük fel. Ne hajtsunk túl gyorsan, ugyanis a csúszós úton a féktávolság akár tízszeresére is nőhet, így egy máskor könnyen elkerülhető helyzetből akár baleset is lehet. Végül, de nem utolsósorban az utazás teljes időtartama alatt fokozott figyelemmel kísérjük a körülöttünk történő eseményeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: