2019-03-19 09:48:58• hírek • Szatmar.ro

Két hetük van kirakni a zöld hulladékot - biztosan elviszik, de mennyiért?

A 2019-es tavaszi zöld hulladék elszállításról kérdeztük a köztisztaságért felelős vállalatot. Elviszik-e, és mennyiért?

Megkezdődött az idei zöld hulladék elszállítása, melyet Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala is meghirdetett. A március 18-30-i időszakban a Florisal autói nem csak a háztartási hulladékot gyűjtik, hanem a növényit is. Akinek nyírni, metszeni, ritkítani, kivágni támad kedve, most jött el az idő.

 

A Florisal részéről Murg István válaszolt a kérdéseinkre. Megtudhattuk, hogy jogos volt a talány a lakosság részéről, mert a polgármesteri hivatal és a köztisztaságért felelős vállalat között egy időre megszünt a megállapodás az ingyenes elszállítással kapcsolatban. Március első felében találkozott a cég képviselete a hivatal illetékeseivel. Sikerült új megállapodást kötniük. A kerti szemét elszállítása továbbra is ingyenes a lakosság részére az erre kijelölt időszakban.

 

A városvezetés és a Florisal kérésére a március 18-30-a között elszállítandó hulladékot azon a napon tegyék ki, mikor amúgy is megy a kukás autó. A kommunális szemét elszállítási napján viszik el a zöldeket is. Azok, akik figyelmen kívül hagyják a kérést, bírságra számíthatnak a rendőrség részéről. A közterületre önkényesen kitett szemétért borsos bírság jár. Figyeljen oda, mikor viszik ki az udvarról a kupacot, nehogy kellemetlen meglepetés érje pénzbüntetés formájában!

 

Murg Istvánt arról is kérdeztük, mennyi ágat-bogat, levelet és hasonlót tehetnek ki a lakosok? Van-e mennyiségi korlátozás? Azt felelte, ennek nincs maximuma, mindent elszállítanak. A jó érzés azonban azt diktálja, ne éljünk vissza a városvezetés jóindulatával, jusson hely az autón más szemetének is!

 

Az elszállított növényi eredetű szemetet részben komposztálják, vagy megfelelően biztosított körülmények között elégetik. Más része viszont a szeméttelepen végzi. Van még mit dolgozni a hulladékgazdálkodáson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: