2020-05-11 10:25:10• hírek • Nemzetisport.hu

Két hétközi futammal rajtolhat a Forma–1-es idény

Minden bizonnyal rajt lesz, nézők viszont biztosan nem lesznek Silverstone-ban (Fotó: nemzetisport.hu/AFP)
Minden bizonnyal rajt lesz, nézők viszont biztosan nem lesznek Silverstone-ban (Fotó: nemzetisport.hu/AFP)

Miközben egy a FIA-tól kiszivárgó feljegyzés szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség beleegyezett a dupla Osztrák és Brit Nagydíjba – ráadásul a második GP mindkét helyszínen hétköznap lenne. A brit kormány 14 napos karantén bevezetését tervezi a beutazókkal szemben, ami viszont elvileg ellehetetlenítené a tervezett silverstone-i futamokat – így próbálják meg kikerülni. Írja a Nemzetisport.hu.


A Formula–1 híreiben általában jól értesültnek számító thejudge13.com szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség az F1-es betétfutamok, vagyis a Formula–2-ben és a Formula–3-ban szereplő összesen 31 csapatnak, plusz az F1-ben érintett 10 istállónak az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Spielbergben és környékén összesen 22 komplett szállodát foglalt le július 5-re és az előtte, illetve utána lévő napokra.

Ezekről a részletekről a portál forrása – az egyik, meg nem nevezett, az egyik betétfutamon szereplő istálló egyik munkatársa – lebbentette fel a fátylat, egy, az FIA-tól származó feljegyzés alapján, amelyet hivatalosan nem erősítettek meg.

A tervek szerint egyébként a csapatokat charterjáratokkal szállítanák légi úton Ausztriába (lehetőség szerint egyszerre), ahol a külvilágtól elzárva maradnának a pályán, s környékén, mielőtt visszatérnének Angliába – kiegészülve az Olaszországból érkező Ferrarival és Alpha Taurival, valamint a Svájcból jövő Alfa Romeóval.

A feljegyzés másik érdekessége, hogy eszerint július 5-én rendeznék meg az első Osztrák Nagydíjat, ám a második futamra nem a következő hétvégén, hanem három napra rá, azaz szerdán kerülhetne sor. Ezzel tervezné az FIA elejét venni annak, hogy a brit kormány által a beutazókkal szemben bevezetni tervezett 14 napos izolációs időszak ellehetetlenítse a szintén dupla Brit Nagydíj(ak) megrendezését.

A planetf1.com ugyanis arról számol be, hogy a tervezett karantén miatt még nézők nélkül sem lehetne megrendezni július 19-én az első Brit Nagydíjat, ám ebbe nem férne bele a kéthetes karantén. Ugyanakkor a thejudge13.com szerint az FIA arra készül, hogy 19-én megtartja az első brit futamot, majd 22-én vagy 23-án jöhetne a második is.

Ez az elképzelés azonban csak akkor működhet, ha a szigetország kormánya hajlandó az ausztriai izoláció időszakát beleszámítani a 14 napba, amire nem tudni, hogy mennyi az esély.

Azt nem tudni, hogy a folytatás hogyan alakul, mindenesetre a jelenlegi ismeretek szerint a világbajnokság harmadik futamát a Hungaroringen rendeznék meg augusztus 2-án – nézők nélkül, ahogy az első két helyszínen is minden esetben zárt kapus versenyekről lenne szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: