2017-06-14 13:06:48• hírek • Szatmár.ro

Két héten belül kiderül, kap-e Szatmárnémeti 81 millió lejt a harmadik híd megépítésére

Kereskényi Gábor polgármester szerint 95 százalék az esély, hogy a fejlesztési minisztérium támogatni fogja a projektet.

Szatmárnémeti polgármestere a hét elején Bukarestben járt, ahol a Municípiumok Országos Egyesületének ülésén vett részt. De kihasználta az alkalmat arra, hogy a megyei tanácselnökkel közösen felkeresse a fejlesztési minisztériumot, hogy a harmadik Szamos-híd ügyében lobbizzon. Az eddigi munka pedig úgy tűnik, hogy nem volt hiábavaló, és az elöljáró szerint 95 százalék az esély arra, hogy a Strand-utcáról induló és a 17-es lakónegyedbe érkező Szamos-átkelő felkerüljön a minisztérium által támogatott beruházások listájára.

„Nem hiszek a mesékben, a harmadik híd megépítéséről pedig rengeteg ígéretet hallottunk már, de most úgy tűnik, hogy nagyon nagy az esély arra, hogy a minisztérium 81 millió lejjel támogassa a helyi fejlesztési programon keresztül a hídépítést” - nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján a polgármester.

„A minisztériumban is megértették, hogy a harmadik híd megépítése nem csak a helyiek és a Szatmár megyeiek számára életbe vágó fontosságú, hanem a tranzitforgalom számára is kiemelten fontos” - folytatta.

A harmadik hídra pedig már eddig is nagy szükség lett volna, hiszen a járműforgalom már évek óta túlnőtt Szatmárnémetin. A környezetvédelmi illeték eltörlése óta pedig további 4 ezerrel nőtt a megyeközpontban bejegyzett autók száma és összesen 10 ezerrel nőtt a megyében bejegyzett autók száma.

A megépítendő híd műszaki terveit egy kolozsvári cég már készíti, a terveket el kell fogadja a helyi tanács, ezt követően pedig hozzá lehet kezdeni a kisajátításokhoz. A Strand utcában ugyanis hét ingatlan kisajátítására van szükség. Ha valóban megérkezik a támogatás a központi költségvetésből, ki is lehet majd írni a közbeszerzési eljárást a hídépítésre.

A Szatmár.ro-nak nyilatkozó polgármester igen eltökélt a harmadik híd megpítése ügyében. Elmondása szerint ha valamilyen oknál fogva a minisztérium mégsem tartja magát az ígéretéhez, akkor a város kész hitelt felvenni és abból felépíteni a sokat emlegetett hidat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: