2014-01-13 10:47:20• hírek • MTI

Két helyet már lefoglaltak a kínai űrtúrára

Két kínai üzletember már jegyet foglalt egy 2015-re meghirdetett űrutazásra, amelynek óradíja legkevesebb 95 ezer dollár (317 ezer lej) lesz - jelentette a China Daily című angol nyelvű napilap hétfőn.

Az érdeklődők száma már meghaladja a százat, az első utazásra az amerikai gyártású Lynx Mark I űrhajóval még az idén sor kerülhet. 2015-től a Lynx Mark II-es áll szolgálatba. A túrákat eredetileg egy űrturizmusra specializálódott holland vállalkozás (SXC) szervezi, velük van szerződése tavaly év végétől a kínai Dexo Travel irodának.

Az SXC lehetővé teszi, hogy az utazók űrruhájukon viseljék vállalatuk logóját, ami állítólag még vonzóbbá teszi a tehetős kínai üzletemberek számára az ígérkező kalandot.

A kínai iroda vezetője a China Dailynek azt nyilatkozta, hogy a pénz láthatóan nem tarja vissza az érdeklődőket, de vannak, akik az egy órás út helyett többet szeretnének, s a súlytalanság kipróbálására kapott hat perc sem elégíti ki őket.

Ráadásul a Lynx Mark I-es maximum 60 kilométerre viheti fel utasát, míg fejlettebb változata 103 kilométerre, amit sokan még mindig alacsonynak tartanak. Akik 200 kilométernél nagyobb távolságra repülnének a világűrben, azoknak a jelenlegi ár húsz-harmincszorosával kell számolniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: