2008-10-15 23:04:03• hírek • Szatmár.ro

Halálos balesetet okozott az ittas ló

A Gorj megyei rendőrök október 11-én vért vettek egy lótól, hogy megállapítsák alkoholszintjét, mivel egy falu lakói azt állították, hogy a ló vétkes egy idős ember halálos elgázolásában, és nem a szekeres. A gorji rendőrségnek ez az első ilyen esete.

A baleset Lelesti községben történt, ahol egy 86 éves férfit halálra nyomott egy ló által vontatott szekér, amely fölött gazdája elveszítette az uralmat. Az öreg egy padon ült a háza előtt, és azonnal meghalt, miután a szekér rúdja átdöfte testét.

A helyszínre siető rendőrök kénytelenek voltak egy állatorvos segítségét kérni, hogy vért vegyen a balesetben részt vevő lótól. A falusiak ugyanis azt állították, hogy a lókupecek alkohollal kábították el a lovat , hogy el tudják adni.

"A helybeliek gyanakodását figyelembe véve vérmintát vettünk a balesetben részt vevő lótól, és ezeket az Állategészségügyi Igazgatóság laboratóriumába visszük. Nem tudom, hogy végeznek-e hasonló analíziseket, de az biztos, hogy ez az első ilyen eset amivel találkoztunk Gorj megyében", mondta Daniel Savulescu, a Gorj megyei Közlekedési Rendőrség felügyelője.

 

Az 56 éves szekeres, Ion Dragan alkoholszintje 0,27 mg volt a kilélegzett levegőben, és tőle is vettek vért a Targu Jiu-i Megyei Kórházban. A férfi elmondása szerint pár órával a baleset előtt jutott a ló birtokába, és megmagyarázhatatlan módon elveszítette uralmát fölötte.

Dr. Ion Iliuta, a Gorj megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetője azt nyilatkozta, hogy az általa vezetett intézmény nem tudja elvégezni az alkoholtesztet, mivel nincs hozzá felszerelése. Azért nincs ilyen felszerelésük, mert nem logikus dolog egy állat alkoholszintjét megállapítani, és eddig nem is találkoztak ilyen esettel - közli az Impulzus.ro.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: