2012-09-27 19:02:16• hírek • Kocsis Zoltán

Két évtized után takarítják ki ismét az Éger-kanálist

Egyes részein teljesen benőtte a nád az Égert
Egyes részein teljesen benőtte a nád az Égert

Közel húsz éve elmulasztott munkához látott hozzá Sárközújlak Polgármesteri Hivatala: célja, hogy megtisztítsa és fertőtlenítse a kisvároson átfolyó Éger kanálist.

Aki ismeretlenként átautózik Sárközújlakon, nagy eséllyel fel se tűnik számára, hogy átkelt egy kanális fölött. Az Égert ugyanis, amely elválasztja Újlakot (Szatmárnémeti felőli oldalon) és Sárközt, teljesen ellepi a nád. Ez még azonban nem is jelent komoly kellemetlenséget, az viszont már annál inkább, hogy a békanyállal (a zöldmoszatok sejtfonalas faja) benőtt, mindenféle szeméttel és hulladékkal teledobált kanális igen kellemetlen bűzt áraszt.

„Legutóbb a 90-es évek elején takarították ki a kanálist, ezért döntöttünk úgy, hogy megtisztítjuk", mondta Piricsi Artúr, Sárközújlak polgármestere. Az önkormányzat ebből a célból bérelt egy kotrógépet és szerdán hozzáfogott a munkához.

„Megközelítőleg háromezer lejt tudtunk elkülöníteni a városi kasszából, ebből reményeink szerint két kilométernyi medert ki tudunk takarítani. Aztán lehetőségeinkhez mérten jövőre szeretnénk folytatni a munkát", mondta Piricsi.

A megközelítőleg tíz kilométer hosszú Éger Meggyesgombás (vagy ahogy a sárköziek mondják, Magyargombás) és Túrterebes között folydogál, utóbbi településnél folyik bele a Túrba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: