2017-04-12 10:17:44• hírek • MTI

Két éve még a Realt vezette a csúcsra Ancelotti, most megállítaná a címvédőt

A spanyol és a német listavezető, azaz a Bayern München és a címvédő Real Madrid müncheni rangadója a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csúcseseménye, a korábbi eredmények és az aktuális teljesítmény mellett azért is, mert ez a legnagyobb múltra visszatekintő párharc. Szerdán játsszák a bombatámadás miatt keddről elhalasztott Dortmund - Monaco összecsapást is.

A szerdai lesz a két csapat 23. egymás elleni ütközete a legrangosabb kontinentális sorozatban, s a 11. egyenes kieséses párharc kezdődik meg. Az eddig lejátszott 22 mérkőzés enyhe spanyol fölényt mutat: a Real Madrid 11-szer nyert, míg két döntetlen mellett 9 müncheni siker született. Hasonlóképpen szoros a gólkülönbség is: 33-31 a Real javára.
    
Legutóbbi találkozásukkor, a 2013/14-es idény elődöntőjében Carlo Ancelotti, a Bayern jelenlegi vezetőedzője még a madridi csapatot vezette, amely 5-0-s összesítéssel búcsúztatta az akkor Josep Guardiola irányította bajorokat. Ráadásul a Real Madrid Münchenben mért megsemmisítő, 4-0-s csapást az olasz tréner mostani klubjára.
    
"Mindannyiunktól a legjobb teljesítmény kell, mivel az ellenfélnél minden poszton világklasszis játszik - kezdte esélylatolgatását Philipp Lahm, a Bayern védője a Kickernek. - Össze kell dolgoznunk, amihez szükség lesz mind a tizenegy, pályán lévő játékosra, kivétel nélkül. A Dortmund elleni háromgólos sikerünk valóban önbizalmat ad, de a BL teljesen más sorozat" - utalt a hétvégi 4-1-es bajnoki győzelemre.
    
"A madridi kontrákat mindenképpen meg kell akadályoznunk" - folytatta, emlékeztetve arra, hogy a 2013-2014-es BL-elődöntő első, madridi felvonásán a francia Karim Benzema egy gyors ellentámadásból volt eredményes, és azzal nyert a madridi csapat.


    
Lahm úgy véli, hozzá kell szokniuk, hogy néha az ellenfelük is képes labdabirtoklásra és támadásvezetésre.  "Ezt a Dortmund ellen tökéletesen modellezhettük. Amennyiben a védelmünk elbírja a nyomást, és képes megtartani a pozícióját, abból jó eséllyel tudunk kontrákat indítani" - bocsátkozott taktikai elemzésbe.
   
 A bíróküldés alapján ugyanakkor a Real Madridnak kedvez a statisztika. Az olasz Nicola Rizzolli dirigálása mellett ugyanis az elmúlt években négy idegenbeli mérkőzéséből hármat nyert meg, és a negyediken sem kapott ki. Csoportkörös meccsen legyőzte a Lyont (2-0), a Liverpoolt (3-0), a PSG-vel pedig döntetlent játszott (0-0), míg negyeddöntős összecsapáson a Tottenham Hotspurt (1-0) múlta felül. A négy meccsen tehát még gólt sem kapott, s hasonló folytatással minden bizonnyal most is elégedett lenne.
    
A Real Madrid a nyolcaddöntőben a Napolit ejtette ki 6-2-es összesítéssel, a Bayern München pedig az Arsenalt 10-2-vel. 
    
A szerdai játéknap másik mérkőzését Madridban játsszák, ahol az Atlético fogadja az angol bajnok Leicester City-t. A madridiak az előző fordulóban a Bayer Leverkusent múlták felül 4-2-es összesítéssel, míg a Leicester City a Sevillát 3-2-vel. Az Atlético jó formáját jelzi, hogy a hétvégén 1-1-re végzett a Real Madrid otthonában, a Leicester viszont kikapott 4-2-re vendégként az Evertontól.

Szerdán játsszák a bombatámadás miatt keddről elhalasztott Dortmund - Monaco összecsapást is. Az erről szóló beharangozót itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: