2010-06-04 16:13:20• hírek • Szatmar.ro

Két év után ismételne a Nagykároly

A Victoria a megyei labdarúgó bajnokság döntőjében a Homoróddal csap össze.

Alig több, mint harminc évvel ezelőtt, pontosabban 1978-ben a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgó csapata még a Román Kupa döntőjében lépett pályára (3-1-es vereséget szenvedett a Craiova Universitatea ellen). Napjainkban viszont teljesen eltűnt a labdarúgás városunkból (érdemes lenni előkeríteni a felelősöket), így az év csúcseseménye fociszempontból a megyei, azaz negyedik osztály döntője. Amelyre június 5.-én, szombaton a szebb napokat is látott Olimpia-stadionban 18 órai kezdettel kerül sor.

Az persze nem a két részt vevő csapat, a Nagykárolyi Victoria és a Homoródi Gama hibája, hogy főműsorszám lettek, sőt, az ő dicséretük, hogy beverekedték magukat a fináléba. A Homoród Aranyosmeggyest előzte meg három ponttal az A csoportban, míg a Nagykároly az Óvári csalása miatt végzett a B csoport élén. Hogy melyik gárda az esélyes, azt nehéz megmondani, de az tény, a Victoriának komoly döntős tapasztalata van: 2008-ban legyőzte az Érkávást, a tavaly viszont alulmaradt a Mikolával szemben. Természetesen idén is nyerni szeretnének:
„Már nem foglalkozunk azzal, hogyan is jutottunk ide, most már a döntőre koncentrálunk, és természetesen szeretnénk nyerni, majd aztán az osztályozót is sikeresen venni. Ha kiharcoljuk a feljutást a harmadik ligára, akkor majd megtárgyaljuk, tudjuk-e vállalni a részvételt. De ne menjünk annyira előre, most ez a meccs a legfontosabb, az ellenfél tavaly kupagyőztes volt, tapasztalt, jó csapat, küzdenek, hajtanak, jó a csapatszellem náluk, tehát egy jó és egyben nehéz mérkőzést várok. Nálunk is jó a hangulat és a fiúk elszántak, szerintem fejben dől el a meccs, vagyis meghatározóak lesz a pszichikai tényezők", nyilatkozta Tabi Zsolt, a nagykárolyiak trénere.

A meccs győztese Máramaros megye első helyezettjével küzd majd meg a harmadik osztályba való feljutásért. Addig azonban a Victoriának egy sor más fontos meccse is van. A felnőtt döntő előtt rendezik például az utánpótlás-finálét, amelyen a nagykárolyiak Óvárival csapnak össze. Kedden pedig a Román Kupa elődöntőjében Avasfelsőfalu vár a gárdára.

„A szombati döntőn legyünk túl előbb, ha győzünk akkor átgondoljuk hogyan viszonyuljunk a kupához, mert 15-én következik a harmadik ligás osztályozó, amire rá kell készülni, pihenni" - fejtette ki Tabi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: