2014-06-04 12:36:44• hírek • Kocsis Zoltán

Edda, Geszti Péter, Alex Velea és Andra a megyenapokon

A pontos programot még nem hozta nyilvánosságra a Szatmár Megyei Tanács, ám a Szatmár Megye Napjait reklámozó plakátok már elkészültek. Ebből kiderül, mely fellépők szórakoztatják majd a szatmáriakat június végén.

Június a fesztiválok hava lett idén Szatmárnémetiben: elsején és másodikán a városnapokon bulizhattunk, június 20-22. között pedig a megyenapok adnak terepet egy kis „ereszdelahajamat!"-ra.

A Zdob si Zdub, a Ladánybene 27, Loredana vagy éppen a BUG Mafia igazán nagyot szólt, fel adva tehát a lecke a megyenapok szervezőinek és főleg a fellépőinek. Akik között szintén találunk egy-két „nagy nevet".

Mindenképpen ezek közé tartozik a magyar rockzene egyik legendás együttese, az EDDA, amely legutóbb 2012-ben is óriási tömeget vonzott a szatmárnémeti városközpontba. Szintén ismert alakja a magyar szórakoztatóiparnak Geszti Péter, aki a Rapülők és a Jazz+Az után ezúttal új csapatával, a a Gringo Sztárral lép fel. A Hargita Néptáncegyüttes többek között már Sanghajban is koncertezett, Herczku Ágnes pedig a népzene egy másik ismert alakja.

Ami a román nyelvű fellépőket illeti, Alex Velea két héttel ezelőtt lépett fel legutóbb Szatmárnémetiben egy kampányrendezvényen. Andra és Antonia viszont az utóbbi években nem jártak felénk, mint ahogy CRBL (Compun Rime Bine Legate) és Lora sem. Hat év szünet után idén februárban alakult újjá a román dance és pop egyik korszakos bandája, a 3 Sud Est, ők is fellépnek majd június derekán.

Nem tudni, idén is lesz-e külön népzenei színpad, ám biztosan meghallgathatjuk az elmaradhatatlan Petrica Muresant, valamint Ducu Bertzit, Viorica Macoveit, Varus Sandelt vagy éppen Ionut Fuleát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: