2010-09-23 14:38:53• hírek • Szatmár.ro

Két esemény, a Világiak Irodájával

Loyolai Szent Ignác
Loyolai Szent Ignác

Zarándokszombat - szemlélődés a természetben: a szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája zarándoklatot szervez Nagybánya környékére.

Loyolai Szent Ignác felszólít: „...lelkünket ne csak az imádságban emeljük az ég felé, hanem mindenütt Isten jelenlétében járjunk". Az Istennel való együttlét megélésére vezethet minket a csend, a természetjárás, a természetre való odafigyelés, a közben történő elmélkedés. Ebben szeretne segíteni a Világiak Irodája is, amikor zarándoklatot hirdet október 2-ára, a Nagybánya-környéki dombok-erdők vidékére.

A zarándoklathoz szorosan hozzátartozik az éber figyelem, mely megnyit Isten jelenlétének jeleire, erre próbálják majd vezetni a résztvevőket a zarándoklat kísérői, Irene Luter-Haggeney nővér, és Kujbus Márta referens. Az érdeklődőket kérik, hogy a 0261-715011-es telefonszámon jelentkezzenek.

Október 6-án, a Hildegárda templomban igyekeznek imamódok segítségével felfedezni Máriát mint „Csomókioldó Boldogasszonyt".

Különféle csomók vannak. A zsebkendőn lévő emlékeztetni akar valamire, a tengerészcsomó súlyokat tart, feszít, de a csomó a torokban nem enged szabadon lélegezni, beszélni. A csomó sokszor megtart valamit, de jelentkezhet problémaként is, amit meg kell oldani. Feloldásuk sok időt vehet igénybe, gondot okozhat, hosszú időre leköthet minket.

Máriával, a „Csomókioldó Boldogasszonnyal" foglalkozik az a lelki délután, amit a Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája szervez október 6-án, szerda délután 17- és 20 óra között. A program kísérői, Irene Luster-Haggeney nővér és Kujbus Márta referens különböző imamódok segítségével próbálják majd közel hozni a résztvevőkhöz a Szűzanyát ebből a megközelítésből. Az érdeklődőket kérik, hogy a 0261-715011-es telefonszámon jelentkezzenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: