2014-11-29 11:54:33• hírek • Kocsis Zoltán

Két és fél millió lej a közvilágítás bővítésére

Szatmárnémeti több lakónegyedében bővülhet jövőre a közvilágítás, a városi tanács legalábbis jóváhagyta az erre vonatkozó tervezetet. Következő lépésként a beruházás összegét bele kell foglalni a jövő évi költségvetésbe.

A tervezet szerint a jövőre kezdődő munkálatok során 7,8 kilométer elektronikus vezetéket fektetnek majd le a föld alá. A város közvilágítása 213 darab oszloppal és 251 darab világítótesttel bővül majd. Mindezen beruházás összértéke 2,6 millió lej.

Ez a beruházás szerepelt a polgármesteri hivatal többéves tervei között. Ahhoz, hogy jövőre megvalósuljon, finanszírozását bele kell foglalni a jövő évi költségvetésbe, emelte ki Nits János tanácsos. Kollégája, Maskulik Csaba értetlenségének adott hangot, mondván: miért a parkolók elkészülte után építik ki a közvilágítási rendszert, nem lett volna logikusabb vele párhuzamosan?

A beruházás megvalósultával bővül a közvilágítás a 17-es lakónegyedben a Crisului, a Jocului, a Belsugului, a Brassói és a Jubileuilui utcákban, a Kárpátok negyedben a Clabucet és Ganea utcákban, a Soarelui negyedben a UU4, UU6, UU8, UU10 tömbházak között, valamint a Szamos-piac környékén, a Tisza és a Maros sétányok közötti parkolóban. Nem kell majd a félhomályban/sötétben baktatniuk a híveknek a Decebal-híd melletti Szent Konstantin és Heléna valamint a Baritiu utcán található Szent György ortodox templom környékén, továbbá a szamosnegyedi református parókia környezetében sem.

A legjelentősebb munkálatokat mégis a 16-os lakótelepen végzik majd: a Proiectantului, a Iasomiei, a Muncii, a Capricornului, a Musetel, a Brandusa, a Maciesului, a Sanatatii, az Astronautilor, a Proiectantului, az Aurora és a Zenit utcákban, valamint az ott található parkolókban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: