2014-08-26 12:21:44• hírek • Kocsis Zoltán

Két és fél hónap után máris szedik ki az új oszlopokat!

Alig két és fél hónappal azt követően, hogy június közepén felállították az új villanyoszlopokat a Hegyi (Octavian Goga) út elejére, máris szedik ki azokat. Az út szélesítése ellen tiltakozó lakóknak azonban nincs okuk pezsgőt bontani: nincs szó a projekt leállításáról.

„Egyszerűen annyi történt, hogy az elektromos vezetékeket nem a levegőben, az oszlopokon vezetjük, hanem a föld alatt. Amint azt a törvény is előírja", jelentette ki a Szatmár.ro megkeresésére Dan Babut városmenedzser. „Ez kicsit többe kerül ugyan, de egyrészt a törvény is ezt írja elő, másrészt pedig ez jóval életképesebb megoldás", tette hozzá Babut.

A városmenedzser szerint mindez nem kerül többe a városnak. „A kivitelező, a Tehnic Asist feladata megoldani a problémát. Megkötött egy szerződést, ezután pedig már az ő dolga, hogy belefér-e ez a költségvetésébe", állítja Babut. Nehéz ugyanakkor elképzelni, hogy a botosani cég saját feje után állította fel a most elbontásra váró oszlopokat...

Információink szerint eleinte az Electrica akadékoskodása miatt döntött a városvezetés az oszlopok áthelyezése mellett. Mivel azonban erre nem kapott engedélyt, ráadásul büntetést is kellett fizetnie, mégis a törvény betartása, azaz a föld alatti vezetékek mellett döntött. Ez a huzavona okozta a munkálatok késlekedését is.

Amint arról már korábban beszámoltunk, az önkormányzat még június közepén rendelkezett a 10 oszlop áthelyezéséről. Erre azért van szükség, mert a kétoldali járda egyaránt fél méterrel való szűkítése valamint a zöldövezet megszüntetése révén szeretné négysávosra szélesíteni a háromsávos útszakaszt a városvezetés. Ez reményeik szerint hozzájárulna a Decebal-híd tehermentesítéséhez: nem gyűlne hosszú autósor a balra forduló sávon. A hegyi úton pedig fémkorlát védi majd a járdán közlekedő gyalogosokat. Az újabb  tervek szerint pedig ebből a korlátból emelkednek ki a közvilágításhoz szükséges oszlopok - ezzel a megoldással pedig szélesebb tér áll majd a gyalogosok rendelkezésére is.

A terv nem váltotta ki az ott lakók tetszését, akik több alkalommal is hangot adtak ennek: aláírást gyűjtöttek és a legutóbbi városi tanácsülésen is megjelentek. Hasztalan. A Hegyi út szélesítése ugyanis folytatódik és Babut szerint legkésőbb október közepére véget ér. Igaz, az első határidő még július közepe volt. Akkor Babut azt nyilatkozta a Szatmár.ro-nak: a munkálatok közel egy millió lejbe kerülnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: