2012-06-27 17:13:18• hírek • Szatmar.ro

Két érmet szereztek a tőrözők Konstancán

Pop Edwin
Pop Edwin

A lányok csapatversenyével véget ért a Konstancán zajló országos vívó gyerekbajnokság első szakasza: a tőrözők küzdelme. A Szatmárnémeti Sportklub csemetéi két bronzéremmel térhetnek haza.

Elsőként Pop Edwin nyakába akasztották az érmet, miután a 12-13 évesek mezőnyében a harmadik helyen végzett. Zárásként a Pótor Andrea, Aldea Rebeca, Dachman Beatix, Silaghi Briana összetételű lánycsapat is megkaparintotta a dobogó legalsó fokát, miután a Steaua elleni, elődöntőbeli vereség (42-17) után 45-17-re legyőzte a Bukaresti Triumfot.

Az Andreco Cristina, Kőrössy Melissza, Craciun Ioana, Jáger Viktória és Suta Diana alkotta második csapat a 8. helyen végzett.

Ami a többi egyéni eredményt illeti, a  legkisebbek (8-9 évesek) között ketten indultak, Turdeanu Todora a 13., Craciun Maria pedig a 15. lett. A 10-11 évesek mezőnyében a legjobban Silaghi Briana szerepelt, ő a 9. lett, miután a nyolc közé kerülésért egy tussal kapott csak ki. A többiek közül Kőrössy Melissza a 11., Dachman Beatrix a 14., Anderco Cristina a 16., Şuta Diana pedig a 19. helyen zárt. A 12-13 évesek korcsoportjában Aldea Rebeca a 9., Pótor Andrea a 13., Jáger Viktória a 18., Crăciun Ioana pedig a 25. helyen végzett.

A bronzérmes lánycsapat

A tőrözők után szerdán a párbajtőröző fiúk folytatták a küzdelmet. Nem is akárhogy, mivel a 12-13 évesek között Mácska Ádám arany, Szilágyi Balázs pedig bronzérmet szerzett. A másik két szatmári legény, Zimán Dávid és Oroian Alex a legjobb nyolc közé való bejutás során esett ki a 97 főt számláló mezőnyben.

"Ádám az elején gyengébben kezdett, de a kieséses szakaszban már egyre jobban belelendült és biztosan nyerte meg asszóit. Ők még csak 12 éves, így jövőre is ott lesznek még a gyerek ob-n, és akkor még eredményesebb szereplés várható részükről", értékelt a végén Csiszár Ferenc és Nagy Lehel.

Csütörtökön a fiúk csapatversenyével folytatódik a bajnokság, összesen 19 csapat áll majd starthoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: