2012-02-21 12:51:29• hírek • MTI

Két ember hamarosan már tudni fogja a nyertesek nevét

Két személy, a szavazás felett őrködő PwC pénzügyi tanácsadó cég két szakembere hamarosan már tudni fogja, hogy idén kik kapják az amerikai filmipar legrangosabb elismeréseként számon tartott Oscar-díjat.

A patinás PwC (PriceWaterhouseCooper) immár 78. alkalommal őrzi az Oscar-díjjal kapcsolatos bizalmas információkat és felügyeli a jelöltekről szóló szavazást - emlékeztetett közleményében a cég. Noha a fél világ még a lehetséges nyertesekről tippelget, a PwC két munkatársa hamarosan már tudni fogja, kik vehetik át az arany szobrot vasárnap Los Angelesben: a szavazólapoknak ugyanis (helyi idő szerint) legkésőbb kedden meg kell érkezniük a PwC irodájába.    

A két szakember - Brad Oltmanns és Rick Rosas - felelős a cégnél az Oscar-díj szavazatszámlálási folyamatáért, ők felügyelik a szavazatok összesítését. A titok, vagyis a díjazottak névsora még soha nem szivárgott ki idő előtt.
A tanácsadó birodalom csapata Oltmanns és Rosas vezetésével jól bevált módszer alapján összesíti a szavazatokat. Az eljárás magában foglalja minden egyes szavazólap titkos helyen történő egyéni rögzítését is.

Miután a szavazatokat összeszámlálták és csoportosították, a PwC két aktatáskát készít elő azokkal a borítékokkal, amelyek az Oscar-díj nyerteseinek nevét tartalmazzák. Elővigyázatosságból mind a két aktatáskát külön szállítják a ceremóniára, titkos útvonalakon, a PwC számlálási bizottsága vezetőinek kíséretében. Ezen felül a számlálási vezetők minden nyertes nevét megjegyezik. Az élő közvetítés alatt Oltmanns és Rosas a háttérben maradnak, de személyesen osztják ki az általuk ellenőrzött borítékokat a díjátadóknak.

Az Oscar jelöléseket 2011. december 27-én az amerikai filmakadémia 5783 tagjának postázták ki. A jelöltek listáját január 24-én hozták nyilvánosságra. Ezt követően kezdődött meg a szavazás újabb köre, amely már a díjazottakról dönt.
A 78 év alatt a cég mintegy 450 ezer szavazatott számolt össze, 1700 munkaóra alatt. 1941 óta 2600 borítékot adtak át a nyertesek nevével.

A PwC szavazatszámlálást végző munkatársai becslések szerint három nap alatt végez a szavazatok rendezésével.
Az amerikai filmakadémia szabályzata szerint a szervezet összes tagja szavazhat minden kategóriában, kivéve ötöt. Többek közt az animációs rövidfilmek és a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában a tagok csak azt követően nyilváníthatnak véleményt, ha megnézték a jelölt alkotásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: